Mascotte Efteling in hoofdrol nieuwe televisieserie

Mascotte Pardoes
UNKNOWN Mascotte Pardoes
Mascotte Pardoes van sprookjespark de Efteling krijgt behalve een eigen attractie ook een eigen televisieserie. De kinderserie Pardoes de Tovernar is de eerste fantasyserie met echte acteurs van Nederlandse bodem en is in december te zien op Nickelodeon, kondigde de Efteling aan. De zender brengt de serie hoogstwaarschijnlijk ook in veel andere Europese landen op de buis.

Vanaf 2012 opent de Efteling in fases centraal in het park het Rijk der Fantasie met Pardoes in de hoofdrol. De pop Pardoes ondergaat voor de serie en de attractie een transformatie tot sprekende tovenaarsleerling.

In een anonieme loods op een industrieterrein in Waalwijk zijn de afgelopen weken de dertien afleveringen opgenomen. Het verhaal van Pardoes de Tovernar speelt zich af op de planeet Symbolica, waar Pardoes als mensenkind werd gevonden door de oude fee Aliciana. Als nar op het paleis Hartenhof van de koning is hij uitverkoren om de bedreigde fantasie te redden. Pardoes krijgt toverles van Almar de Grootmagister (Peter Faber) en hulp van koningsdochter prinses Pardijn (de 17-jarige Emilie Pos).

De hoofdrol in de serie is voor het nog onbekende 17-jarige acteertalent Alex Hendrickx uit Bergen op Zoom. Voor het verhaal werd Anjali Taneja gevraagd, die bekend is als de bedenker en schrijver van Het Huis Anubis.

De Efteling vergelijkt het verhaal en de productie voorzichtig met Harry Potter. Het budget is onvergelijkbaar. De Efteling doet daarover geen mededelingen, maar maakt wel duidelijk dat het een van de duurdere televisieproducties van het eigen mediabedrijf is. Naast zeven hoofdpersonen telt de serie ruim twintig bijrollen en ruim honderd figuranten. Eerder bracht de Efteling bijvoorbeeld Tita Tovenaar, Klaas Vaak en Sprookjesboom op televisie. (anp/kve)