Martina Sablikova en Leopold König winnen Tsjechisch kampioenschap tijdrijden

Photo News
De snelschaatskampioene Martina Sablikova heeft donderdag het Tsjechisch kampioenschap tijdrijden bij de vrouwen gewonnen. Bij de mannen mag Leopold König van Team Sky zichzelf een jaar lang Tsjechisch kampioen tijdrijden noemen. Het kampioenschap werd donderdag betwist in Hodonin (zuid-oosten van Tsjechië).

Sablikova (NowiS Team) won haar vijfde titel op rij in het tijdrijden en haar dertiende nationale titel in het wielrennen in het totaal, alle categorieën inbegrepen. De 29-jarige Tsjechische kent net als sommige andere snelschaatsers ook succes in het wielrennen omdat deze twee sporten dicht bij elkaar liggen in het gebruiken van dezelfde spiergroepen.

Leopold König (Team Sky) was bij de mannen acht seconden sneller dan Jan Bartra (Bora Argon) en 49 seconden sneller dan Petr Vakoc (Etixx - Quick Step), de 23-jarige winnaar van de Brabantse Pijl. Met zijn overwinning verzekerde de 28-jarige König zich ook van een olympisch ticket voor het tijdrijden in Rio.

Voor Slovakije kroonden Lucia Valachova (Vitalogic Astrokalb) en Marek Canecky (Amplatz-BMC) zich tot nationale tijdritkampioenen. De nationale kampioenschappen van Tsjechië en Slovakije worden traditioneel samen gereden.

Uitslagen:

Tsjechië:

Vrouwen:

1. Martina Sablikova (NowiS Team) 24 km in 32:04

2. Jarmila Machacova (Dukla Prague) op 1:09

3. Anezka Drahotova (Team Louny) op 2:14

Mannen:

1. Leopold König (Team Sky) 50 km in 1u08:01

2. Jan Barta (Bora Argon) op 0:08

3. Petr Vakoc (Etixx - Quick Step) op 0:49

Slovakije:

Vrouwen:

1. Lucia Valachova (Vitalogic Astrokalb) 24 km in 35:21

2. Janka Keseg Stefkova (Outsiterz) op 0:03

3. Tatiana Jasekova (Bikepro SK) op 0:07

Mannen:

1. Marek Canecky (Amplatz-BMC) 50 km in 1u12:04

2. Maros Kovac (Dukla Banska Bystrica) op 1:29

3. Roman Bronis (CK Pribram) op 2.28 .