Mike en Marina voor hun villa Ezrian uit 1919.
Volledig scherm
PREMIUM
Mike en Marina voor hun villa Ezrian uit 1919. © Photo News/Florian Van Eeno

Marina (64) en Mike (52) kochten ‘stoemelings’ de B&B waar ze net hun huwelijksverjaardag vierden: “Wie niet zoekt, die vindt (een droomhuis aan zee)”

Een weekendje aan zee om hun vijfde huwelijksverjaardag te vieren, gooide het leven van Mike (52) en Marina (64) onverwachts om. Terug thuis wilde Mike een mooie recensie schrijven op de Facebookpagina van de B&B, een duinvilla uit 1926 in belle-epoquestijl met een adembenemend uitzicht. Toen hij daar tussen de lijnen las dat de eigenaar openstond voor een goede overnemer, keken Mike en Marina mekaar aan. Wie niét zoekt, die vindt.

 1. Werelddierendag op zijn best: explosievenhonden leggen examen af én maar liefst 80% slaagt ook effectief
  Play

  Schattig, maar ook heel slim: deze honden slagen voor hun examen als explosie­ven­hond

  Zo’n 150 explosievenhonden hebben hun examen afgelegd. Dat is verplicht om voor privé bewakingsfirma’s te mogen werken op de luchthaven, maar ook de federale politie heeft 21 explosievenhonden. Meer dan 160 honden worden per jaar in het certificeringscentrum getest. Het attest krijgen ze niet cadeau, maar toch ligt het slaagpercentage wél hoog. Maar liefst 80% van de explosievenhonden slaagt voor zijn examen: “We zijn streng, maar zien dat er serieuze inspanningen geleverd worden.”
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.