Het Belgische bedrijf Greenyard levert groenten en fruit aan tal van bekende supermarkten. Coucke zou een belang van 13,5 procent kopen.
Volledig scherm
Het Belgische bedrijf Greenyard levert groenten en fruit aan tal van bekende supermarkten. Coucke zou een belang van 13,5 procent kopen. © Photo News/RV

Marc Coucke wil 50 miljoen euro investeren in groente- en fruitbedrijf

Topondernemer Marc Coucke wil 50 miljoen euro investeren in groente- en fruitbedrijf Greenyard. Dat meldt De Tijd. Hoewel de deal nog niet rond zou zijn, gaat het volgens de zakenkrant om een investering van ongeveer 50 miljoen euro. Dat zou de flamboyante ondernemer een belang van 13,5 procent in het bedrijf opleveren.

43 reacties

 • Frankie Albert Goethals

  3 maanden geleden
  Zowat de enige Belgische miljardair die niet vlucht met zijn geld naar het buitenland. Hij investeert in de Belgische economie en participeert in diverse sectoren en bedrijven. Betaalt belastingen en taksen in België en zorgt voor honderden jobs in België. Dank je wel, Marc!
 • bart algoet

  3 maanden geleden
  Met zijn nieuwe beleggingen na verkoop Omega Pharma zal zijn eventuele schadeclaim al voor een (groot) deel teruggewonnen zijn. Coucke weet heel goed waar hij mee bezig is. Uiteraard heel mooi dat hij in Greenyard investeert, zal ook opbrengen.
 • Leen Van den bussche

  3 maanden geleden
  Doe maar ! Vive la Belgique !!
 • Freddy Dekeersgieter

  3 maanden geleden
  't Zouden beter allemaal ondernemers zijn zoals Coucke.
 • Carlo Verstappen

  3 maanden geleden
  Respect voor die man, verhuist zijn geld niet naar het buitenland maar investeert het in België.
 1. “Marc Coucke gaf een vuistje en de deal was beklonken”: halen we straks allemaal plantentoren van vroegere Hertog Jan-tuinman David (33) in huis?
  PREMIUM
  Brugge/Beernem

  “Marc Coucke gaf een vuistje en de deal was beklonken”: halen we straks allemaal plantento­ren van vroegere Hertog Jan-tuin­man David (33) in huis?

  Uniek in de Benelux, maar een vertrouwd zicht in de States: torens van planten, bloemen en kruiden, die op terrassen, in scholen of luchthavens staan. David van Steenkiste (33), jarenlang beheerder van de pluktuin bij driesterrenzaak Hertog Jan, wil ze nu hier lanceren. “Zo’n moestuin op één tegel groot is ideaal voor de horeca." En zelfs Marc Coucke investeert erin. “Er staat al een eerste plantentoren in zijn tuin.”
 2. Marc Coucke na heisa over vaccin: “Foto getweet om vaccin AstraZeneca in een goed daglicht te stellen”

  Marc Coucke na heisa over vaccin: “Foto getweet om vaccin AstraZene­ca in een goed daglicht te stellen”

  Marc Coucke kondigde gisteren op zijn sociale media trots aan gevaccineerd te zijn. Nochtans: Coucke is 56, geen 85-plusser. Hij is dokter noch verpleger. Maar hij is wel een gediplomeerd apotheker. Die groep wordt nu gevaccineerd. “We proberen enkel actieve zorgverleners op te roepen, maar daar zal onvermijdelijk een beetje overselectie gebeuren”, aldus Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid.