Mannequin Challenge al beu? Deze moet je toch gezien hebben

The NT News - WOO-HOO! The NT News has smashed through the... | Facebook
De nieuwste internetrage, mannequin challenge genoemd, werkt intussen al menig surfer op de zenuwen. Toch duiken er nog altijd heel straffe versies op. Die van de Australische krant NT News is er zo eentje. De journalisten en fotografen haalden de inspiratie uit enkele gedurfde voorpagina's van hun krant. Het resultaat is redelijk cool.

Krokodillen, aliens en vliegende dildo's krijgen we voorgeschoteld in de originele visie van het Northern Territory News-team op de mannequin challenge. Voor wie de voorbije weken op een andere planeet zat: de 'uitdaging' bestaat erin voor een groep mensen om temidden een actieve bezigheid plots als onbeweeglijk paspoppen te poseren voor de camera.

De medewerkers van NT News maakten er hun werk van. De gelegenheid was het ronden van de kaap van 300.000 likes op Facebook, wat ontzettend veel is gezien de beperkte oplage van de lokale krant. Met het filmpje wil de krant haar trouwe schare lezers bedanken. Het werd opgenomen op de redactie van NT News in Darwin en stond er naar verluidt in één take op. We zien het de onverbeterlijke lachebekken van Wat Als? niet meteen doen...

In de clip passeert Batman, maar ook Elvis. Iemand zit op het toilet, anderen zijn in de weer met bier of wijn. We zien een plastieken krokodil, maar even verder ook een échte (toch?). En op het einde worstelt een journaliste nog even met een 'vliegende dildo'. De scènes werden geplukt uit berichten die ooit de frontpagina van de nogal eigenzinnige krant haalden. "Typisch voor de streek", zeg maar. Om er maar één voorval uit te pikken: een Aussie huwelijksgetuige raakte enkele jaren geleden wel degelijk gewond door een dildo op de vrijgezellenavond, en kwam zo op de voorpagina terecht.

NT News
NT News