2021-10-18 21:14:09 DEN HAAG - Op de Anthony Fokkersingel in Den Haag is een persoon overleden na een aanrijding met een tram. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding. Volgens ooggetuigen zou het slachtoffer mogelijk door drie jongens voor de Randstadrail zijn geduwd. ANP REGIO15
Volledig scherm
2021-10-18 21:14:09 DEN HAAG - Op de Anthony Fokkersingel in Den Haag is een persoon overleden na een aanrijding met een tram. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding. Volgens ooggetuigen zou het slachtoffer mogelijk door drie jongens voor de Randstadrail zijn geduwd. ANP REGIO15 © ANP

Man sterft nadat hij voor tram geduwd wordt in Nederland, drie tieners opgepakt

De politie in het Nederlandse Den Haag heeft gisteravond een klopjacht gehouden op ‘drie lange, donker getinte jongens’ nadat een man werd aangereden door een tram. De man, die ter plaatse is overleden, zou volgens getuigen door de drie jongens (15, 15 en 18 jaar oud) voor de tram zijn geduwd in de Haagse wijk Ypenburg.

 1. Proces rond moord op Peter R. de Vries start vandaag: had aanslag voorkomen kunnen worden door tip over achtervolger?
  PREMIUM

  Proces rond moord op Peter R. de Vries start vandaag: had aanslag voorkomen kunnen worden door tip over achtervol­ger?

  In Amsterdam start vandaag het proces rond de moord op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die op 6 juli werd doodgeschoten op straat. Het gaat nog niet om een inhoudelijke zitting, maar de twee verdachten zullen wel een eerste keer voor de rechter verschijnen. Uit een reconstructie van ‘De Telegraaf’ blijkt intussen dat enkele dagen voor de aanslag al een tip binnenliep dat één van beide verdachte de misdaadverslaggever achtervolgde: “Het leek alsof hij hem iets wilde aandoen.”
 2. Eerste zitting over moord op Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries: “Ingrijpend en confronterend”

  Eerste zitting over moord op Nederland­se misdaadver­slag­ge­ver Peter R. de Vries: “Ingrijpend en confronte­rend”

  De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag voor het eerst openbaar de zaak van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries behandeld. De rechter richtte zich bij aanvang tot de nabestaanden: “Het zal voor u een moeilijke en beladen dag zijn.” Dat was het ook, bevestigt de partner van De Vries. “Ingrijpend en confronterend”, zo omschrijft ze het. Toch was het belangrijk voor de nabestaanden om aanwezig te zijn, om de verdachten in de ogen te kunnen kijken.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Waterpeil in Westhoek stilaan onder controle, maar “in Lo stijgt het water opnieuw”. Brandweer geeft update bij HLN LIVE
  Play

  Waterpeil in Westhoek stilaan onder controle, maar “in Lo stijgt het water opnieuw”. Brandweer geeft update bij HLN LIVE

  In de Westhoek is het waterpeil stilaan aan het zakken. In Roesbrugge en Alveringem kon de IJzer gisteren het vele water niet meer slikken en dus liepen huizen en straten onder water. “In Roesbrugge is de situatie een stuk verbeterd, het water is daar al zo’n 30 centimeter gezakt”, zegt Kristof Louagie van brandweerzone Westhoek. “In een dorp verderop, Lo, is er een lichte stijging, daar hebben we een kleine dam opgeworpen.” Volg het gesprek met de brandweer bij HLN LIVE.