Man schrijft grof artikel over feminisme, en wordt met de grond gelijk gemaakt

kos
Als man een kritisch artikel over feminisme schrijven, daar moet je al stevig in je schoenen voor staan. Als je dan ook nog eens verkrachtingen minimaliseert en de loonkloof ontkent, dan word je gewoon genadeloos afgemaakt.

'Waarom ik nooit een feministe zal daten', dat is de titel van de column van Dave Hon. De journalist goot zijn ongezouten mening over feminisme en vrouwen in het algemeen in een artikel, dat daarna gepubliceerd werd op een platform van Fox News. U weet wel, de niet-zo-onpartijdige Amerikaanse nieuwszender die openlijk de kant van de Republikeinen kiest.

In zijn betoog, dat op zijn minst controversieel te noemen is, trekt Hon ten strijde tegen wat hij 'de haat voor mannen' noemt. Hij meent dat er niet zoiets is als een loonkloof tussen de geslachten en dat de verkrachtingscultuur op Amerikaanse campussen niet bestaat. Ook is hij absoluut tegen het daten met een vrouw die gelooft dat gendergelijkheid iets is om naar te streven. "Mensen die meer loyaliteit tonen tegenover hun geslacht dan hun eigen vriend, zijn slechte partners", klinkt het. Volgens hem wordt romantiek dan een 'machtsstrijd' in plaats van een vennootschap.

Langer leven
"Vrouwen hebben meer kans om het hoederecht te krijgen, meer kans om een diploma te halen, meer kans om langer te leven, minder kans om op het werk te sterven, minder kans om naar de gevangenis te gaan en minder kans om op het slagveld te sterven", poneert Hon, waarmee hij ijvert dat vrouwen het niet zo veel slechter hebben dan mannen. Hij hoopt dat vrouwen in de toekomst beseffen "dat het net de verschillen tussen de seksen zijn die romantiek en liefde zo aangenaam maken".

David Hon
Newspressnow David Hon

Er zijn verschillende woorden die we kunnen gebruiken om David te omschrijven. Dapper (of dom) is er een van, want de man wist waarschijnlijk wel dat zijn artikel heel wat vrouwen en mannen met verstomming (en woede) zou slaan. Zijn betoog werd dan ook al snel vakkundig uit elkaar gerukt op sociale media, met een grote dosis ironie en sarcasme. De rode draad: veel dames vinden het na een blik op zijn mening en foto niet zo heel erg dat ze nooit een date met de man zullen kunnen versieren. Wij voorspellen een paar magere jaren in het liefdesleven van Hon.