Man opgepakt die onderdak had gegeven aan "twee mensen die uit België kwamen"

Een van de vijf mensen die vanmorgen bij de antiterreuractie van de Franse politie is opgepakt, is een man die in zijn appartement in Saint-Denis onderdak zou hebben gegeven aan twee mensen "die uit België kwamen". BFMTV kon hem nog spreken voor hij werd opgepakt.

"Een vriend heeft me gevraagd om twee van zijn maten enkele dagen onderdak te geven", zei de man. Daarop stelde hij een appartement in de rue du Corbillon in Saint-Denis ter beschikking. 

"Ik heb hen gezegd dat ik geen matrassen had. Ze hebben me geantwoord dat dat niet erg is, dat ze enkel water nodig hebben en willen bidden. Ik heb daarna mijn vriend teruggebeld, die me vertelde dat ze uit België kwamen", zo luidt zijn uitleg. "Ik wist niet dat het terroristen waren", verklaarde de man nog voordat hij door politieagenten werd weggebracht.

Kraakpand

Volgens een kennis van de man, is het appartement "een soort van kraakpand". De twee mannen uit België zouden er volgens diezelfde bron "twee dagen geleden" zijn aangekomen.

De actie in Saint-Denis is gericht tegen de 28-jarige Belgische jihadist Abdelhamid Abaaoud, die ervan verdacht wordt de terreuraanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag te hebben beraamd.

'Een vriend heeft me gevraagd om twee van zijn maten enkele dagen onderdak te geven'