Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Man onthoofdt moeder en pronkt met haar hoofd op Facebook

Op 26 februari 2013 sloegen de stoppen bij de 26-jarige Bahsid McLean helemaal door. Hij stak zijn moeder dood nadat ze hem een slechte vader had genoemd en pronkte wat later met haar hoofd op Facebook. Het proces tegen de man is nu van start gegaan, maar volgens zijn advocate is hij ontoerekeningsvatbaar. "Ziet hij eruit alsof hij weet dat wat hij deed fout was?"

 1. Peggy (9) verdween vijftien jaar geleden, nu werpt DNA-spoor totaal nieuw licht op de zaak

  Peggy (9) verdween vijftien jaar geleden, nu werpt DNA-spoor totaal nieuw licht op de zaak

  7 mei 2001: de 9-jarige Peggy Knobloch verdwijnt spoorloos na een dagje school in Lichtenberg. Honderden agenten zouden meewerken aan het onderzoek, maar het meisje met de opvallend blauwe ogen blijft vermist. Op 2 juli van dit jaar wordt dan plots haar stoffelijk overschot gevonden in een bebost gebied, zo'n vijftien kilometer verderop. Meer dan beenderen blijven er niet over. Allicht hebben wilde dieren de geur van het lichaam opgepikt en de resten opgegraven. De plek is ook enkel te voet bereikbaar. De dader moet dus wel uit haar dichte omgeving komen, denken speurders. Een buur, een familielid, een vriend misschien. Want wie kent er anders zo goed die buurt? Een nieuw spoor doet die theorie nu wankelen.
 2. Meer Belgen kiezen voor beleggen in plaats van spaarrekening: onze expert legt uit hoe je ermee start
  18

  Meer Belgen kiezen voor beleggen in plaats van spaarreke­ning: onze expert legt uit hoe je ermee start

  Veel spaarders hebben sinds de coronapandemie een eerste stap gezet naar beleggen. Dat blijkt vandaag uit een rondvraag van De Tijd bij de grootste banken. Traditioneel parkeert de Belg zijn geld op spaarboekjes. Maar de lage rente, de inflatievrees, nieuwe producten en meer tijd doen de koudwatervrees voor beleggingen verdwijnen. Onze beursexpert geeft tips en uitleg over hoe je zelf begint met beleggen.