Man die Obama wilde doden, wil hakenkruistattoo laten wijzigen in andere gevangenis

Een Amerikaanse neonazi die president Barack Obama en meer dan 100 andere zwarten wilde vermoorden, wil eerst zijn tatoeages laten aanpassen in de gevangenis van Madison County voor hij naar een federale gevangenis wordt gebracht. De 21-jarige Daniel Cowart zit momenteel in de cel in Obion County in afwachting van zijn proces.

Cowart en zijn kompaan Paul Schlesselman werden in oktober 2008 opgepakt wegens het beramen van een reeks overvallen en moordpartijen, die uiteindelijk zouden eindigen met een moordpoging op de toenmalige presidentskandidaat Obama. Schlesselman werd veroordeeld tot 10 jaar celstraf, terwijl Cowart 12 tot 18 jaar riskeert op zijn proces op 13 augustus.

Andere gevangenis
Cowart heeft nu een overplaatsing naar de gevangenis van Madison County aangevraagd om daar zijn tatoeages, een hakenkruis op zijn rechterschouder en een ijzeren kruis op zijn borst, te laten aanpassen. De overheid heeft die overplaatsing nu geweigerd, omdat die anders een vervelend precedent zou scheppen waarbij de bevoegde diensten aanzienlijke middelen zouden moeten aanwenden voor het transport en de bewaking van een gevangene die een vrijwillige cosmetische ingreep wil ondergaan. Daarnaast zegt het gevangeniswezen ook rekening te houden met de tatoeages van de gevangenen om hen zo veilig mogelijk te plaatsen in de gevangenis. (sam)