Man City heeft aan één goede helft genoeg om Arsenal mokerslag te geven in titelstrijd, Spurs winnen nipt

Photo News
Is Manchester City opnieuw de voornaamste titelbelager van Chelsea? De 'Sky Blues' uit Manchester hebben die kandidatuur vandaag alvast kracht bijgezet door op eigen veld met 2-1 te winnen tegen Arsenal. Na hun tweede nederlaag in dezelfde week zijn de Gunners van de tweede naar de vierde plaats gezakt in de stand. City is op zeven punten de eerste achtervolger van Chelsea. Op White Hart Lane maakte ook Tottenham een 0-1-achterstand goed. De Spurs wonnen eveneens met 2-1 tegen Burnley dankzij goals van Dele en Rose.

Het was afwachten hoe Arsenal zou reageren na het pijnlijke verlies van eerder deze week tegen Everton. En de reactie van de Gunners mocht er aanvankelijk best zijn. Na amper vier minuten loodste Sanchez Walcott al door de al geteisterde City-defensie en de pijlsnelle Brit tikte de 0-1 voorbij Bravo. City reageerde daarna via De Bruyne en Sterling, maar Cech moest zich niet omdraaien.

Het tempo ging nadien met een stevige ruk naar beneden. De enige dreiging kwam er via afstandsschoten en de doelmannen moesten geen wonderreddingen verrichten. Guardiola, die De Bruyne als 'valse' negen gebruikte, dook wat dieper weg in zijn jas. Zijn ploeg moest na rust uit een ander vaatje tappen.

Snelle Sané en Sterling

En dat gebeurde ook, want net als in de eerste helft kregen de toeschouwers in Manchester een snelle goal te zien. Silva loodste Sané knap door de bezoekende verdediging en de jonge Duitser scoorde zijn eerste in de Premier League. Dat hij vanuit buitenspelpositie vertrok, ontsnapte wel aan de aandacht van de lijnrechter.

City drukte nadien stevig door en de Gunners hadden het knap lastig. Twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg dan ook wat ze verdiende: de 2-1. De Bruyne vond Sterling op rechts en de winger deed het net trillen na een knappe solo. Wenger gooide troefkaart Giroud nog in de strijd, maar ook de Franse targetman kon het tij niet meer keren. City is na de zege alleen tweede. Arsenal zakt na de nederlaag naar de vierde plaats en volgt nu toch al op negen punten van Chelsea.

REUTERS
AFP
Getty Images

Tottenham heeft Alderweireld niet nodig tegen Burnley

Tottenham moest het tegen Burnley, waar Steven Defour in minuut 84 inviel, zonder Toby Alderweireld doen. Daardoor waren Vertonghen en Dembélé de enige Belgen op het veld en de middenvelder speelde een ongelukkige rol in de verrassende 0-1 van Burnley. Via de Rode Duivel viel de bal voor de voet van Barnes en die verschalkte Lloris.

De Spurs leken niet aangeslagen en enkele minuten later kon Dele al voor de gelijkmaker zorgen. De Britse middenvelder infiltreerde goed op een voorzet van Walker en hij verschalkte collega-international Heaton in één tijd. De 'Lillywhites' drukten daarna door, maar voor de rust konden ze niet meer scoren.

Na rust kon Eriksen twee keer dreigen, maar de Deen had pech in de afwerking. De thuisploeg voerde de druk daarna nog wat op Burnley dacht enkel nog aan verdedigen. Toch hield de promovendus lang stand. Pas twintig minuten voor tijd vond Rose een gaatje: 2-1. Die voorsprong gaf Tottenham niet meer uit handen. In de stand zijn ze nu stevig vijfde, op tien punten van Chelsea.

Photo News
Photo News
REUTERS