Volledig scherm
© Shutterstock

Man bespuit mensen die geen afstand houden met pepperspray

De politie heeft zaterdag in de Duitse stad Aken een man opgepakt die mensen met pepperspray in het gezicht spoot. Naar eigen zeggen deed de 71-jarige man dat om voldoende afstand te kunnen bewaren in verband met de coronavoorschriften. 

 1. “Opa, wanneer kan je ons weer zien?”: Maaseikenaar (48) blijvend blind na arbeidsongeval met zwavelzuur
  PREMIUM

  “Opa, wanneer kan je ons weer zien?”: Maaseike­naar (48) blijvend blind na arbeidson­ge­val met zwavelzuur

  “Opa, wanneer zal je weer kunnen zien?” Een vraag die snijdt door het hart van Maaseikenaar Toon Opdencamp (48), maar het antwoord is duidelijk: nooit meer. Na een arbeidsongeval in Duitsland in 2017 met zwavelzuur, ziet hij nog maar voor 5 procent en slechts door één oog. De man hoopt op een schadevergoeding van 1 miljoen euro via het Duitse gerecht en wil vooral erkenning. “Wij gaan sindsdien door een hel", vertelt Toon. Via sociale media zamelen collega’s geld voor hem in om de hoge gerechtskosten te betalen.
 2. De corona-etiquette: hoe maak je duidelijk dat je liever geen hand of kus geeft? Hoe vraag je een vriend om afstand te houden?
  PREMIUM

  De corona-etiquette: hoe maak je duidelijk dat je liever geen hand of kus geeft? Hoe vraag je een vriend om afstand te houden?

  Hoewel het aantal coronabesmettingen opnieuw flink stijgt, durven we nog altijd losser met elkaar omgaan. Maar hoe maak je duidelijk dat je liever nog wat voorzichtig wil zijn, bijvoorbeeld in de omgang met vrienden, zonder te willen overkomen als een ‘coronaseut’? We legden motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent), lid van de expertengroep ‘Corona & Psychologie’, een aantal situaties voor.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?