Ga naar de mobiele website
^ Top

Man achter 'lachend kakske' van Miss België eist nu 20.000 euro

Instagram
Het missjaar van Romanie Schotte zal nog even overschaduwd blijven door haar ongelukkige Instagrampost, waarin ze een 'poop emoji' gebruikte als reactie op de zwarte man achter haar. De man heeft haar nu immers voor de rechter gesleept en eist 20.000 euro.

TV Familie meldde eerder al dat de man een rechtszaak had aangespannen, maar nu blijkt hij ook een fikse schadevergoeding te eisen. Het zou gaan om 20.000 euro omdat hij zich racistisch behandeld voelt.

Romanie Schotte zette de smiley een jaar geleden al online, lang voor ze in januari verkozen werd tot Miss België. Ze postte toen een selfie op de bus, waarbij de man achter haar ook in beeld kwam. In een van de reacties werd 'That nigga' geschreven, waarop Romanie zelf reageerde met 'I know' en de bewuste emoji. Ze ontkende echter al meermaals dat ze racistisch is, bood uitgebreid haar verontschuldigingen aan en verklaarde dat ze die emoji gebruikt zoals ze een smiley gebruikt. "Ik heb nooit de intentie gehad om ook maar iemand te kwetsen", klonk het in januari, toen de storm rond de foto losbrak.

De Miss wordt nu verdedigd door de advocaat van haar familie, meldt organisatrice van de missverkiezing Darline Devos. Ze vindt de rechtszaak echter 'belachelijk', meldt ze in Het Nieuwsblad. "Drie maanden na de feiten eist de man geld, hij heeft de foto bovendien gedeeld op zijn Facebookpagina."
40 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • MARINA Demunter grand cafe burlington

  Moeten zy geen black box ?? Wy horeca mensen krygen de naam ... zo zie je maar...

 • Gedra Gedra

  Die riekt geld aan dat kakske, belachelijk zo een heisa vo niks!

 • I K

  Zou die emoticon niet vooral bedoeld zijn voor zijn kwade gezichtsuitdrukking?! Ofwel ben ik naief, maar denk niet dat het racististidch bedoeld is.

 • Miss Hamilton X

  Miss tanget: Inderdaad je zegt t zelf: zwarten onder mekaar. Ga eens naar Harlem NY als blanke en zeg het N woord eens..?! Het is beledigend vanwege de geschiedenis als slaven, waar zij die naam van blanken kregen. Dat dit de dag van vandaag nog uitgelegd moet worden...?

 • mis tanget

  Aangezien zwarten elkaar aanspreken met nigga (in de States, en als ze elkaar goed kennen tenminste), begrijp ik echt niet waarom jij zo hoog van de toren blaast, miss H...

Meld een bug