Mama zoekt tevergeefs online steun na openlijk verversen luier van baby in koffiebar

thinkstock
Een Australische mama is niet te spreken over een koffiebar in Brisbane, nadat ze daar tot twee keer toe de vuile luier van haar baby openlijk had vervangen. Stephanie Plahn vond de kritische reactie van de manager en van een paar klanten ongepast. Maar ook het internet blijkt overwegend de kant van de koffiebar te kiezen.

Geregeld gaat het verhaal van een mama die haar baby in het openbaar borstvoeding geeft viraal. Meestal storen aanwezigen zich dan aan de licht ontblote borst en verdedigt de moeder zich op sociale media tegen die preutse blikken. Maar Plahn ging nog een stapje verder in de Park Bench Espresso Bar in Brisbane. Een brug té ver, vinden vele mensen.

Plahn prees in haar online review eerst de koffie van het bewuste etablissement, maar richtte dan haar giftige pijlen op manager Jocelyn Ridgway en op enkele klanten. Omdat ze geen toilet vond, legde ze een verversingsmatje op de koffietafel en gaf ze daar haar baby van twaalf weken ter plaatse een nieuwe luier. "De enige oplossing die ik had", schreef Plahn. Tijdens het verversen probeerde de serveuse haar tafel op te ruimen. Plahn zei dat ze haar koffie nog niet had opgedronken, waarop ze "een vieze blik en commentaar" kreeg. "Ik stapte op de manager af toen ik wegging om haar te vragen of ze een probleem had met mij en mijn baby in haar zaak. Ze antwoordde nogal bitsig dat ze het ongepast vond om mijn baby daar te verversen."

Al genoeg stress
"Aan deze vrouw en aan de twee andere klanten met commentaar: moeders kunnen jullie oordeel of kritiek best missen. We hebben al genoeg dagelijkse druk en stress. We kunnen nog amper buitenkomen om een koffie te gaan drinken naast de drukke bezigheden voor onze gezinnen elke dag weer. Het spijt mij voor jullie dat jullie zo vreselijk gechoqueerd zijn door de kleine vuile miniluier van een kleine baby en dat jullie vinden daar kritiek op te moeten geven."

Plahn had ongetwijfeld op de steun van de goegemeente gerekend, maar dat viel enigszins anders uit op het internet. De meesten vonden het ongepast van haar om haar baby te verversen in een publieke ruimte waar gegeten wordt. "Mensen eten van die tafels", vat Jenny Tully de overheersende mening samen. "Je kan toch niet ernstig denken dat het hygiënisch is om een kind te verversen op een tafel waarvan mensen eten?" Anderen hadden het over "een totaal in zichzelf gekeerde generatie" en over "een gebrek aan respect voor omstanders".

Eten op toilet?
Manager Jocelyn Ridgway reageerde ad rem. "Meer dan dit kan ik niet zeggen: net zoals jij je baby niet zou willen voeden in een toilet, wil ik niet dat mensen eten terwijl een luier ververst wordt." Ridgway liet nog weten dat de dame in kwestie twee uur lang in de koffiebar was geweest. "Zo lang dat de baby twee keer grote boodschap deed." Andere klanten klaagden daarover. Het meeste begrip online gaat naar de eigenares van de koffiebar, niet naar de ontevreden mama.

GoogleMaps