Ga naar de mobiele website
^ Top

Mama (34) sterft na val van trapje: "Ze ging snel even glazen halen voor feestje, maar kwam nooit terug"

SVDO
"Mijn dochter ging snel wat glazen halen. Na een tijd besefte ik: nu is ze toch al héél lang weg. Ik ging kijken en zag haar levenloos liggen." Een ongelukkige val van een kleine trap is een 34-jarige vrouw uit Brugge fataal geworden. Marjolijn Van Hecke laat twee jonge kindjes achter.

Brugse binnenstad, donderdagavond. Een viering op straat brengt meer volk op de been dan verwacht. De kunstgalerij van Paul Van Hecke (65) zorgt ervoor dat alle gasten een glaasje krijgen. "Gelukkig kwam Marjolijn een handje toesteken. Want zo wás mijn dochter: ze stond steeds klaar om te helpen", vertelt de man. "Op een bepaald moment liep Marjolijn naar boven om wat extra glazen te halen. Intussen was ik buiten op straat aan het praten met de mensen. Door de drukte merkte ik pas ongeveer anderhalf uur later op dat mijn dochter nog altijd niet terug was."

Benny Proot

Schuldgevoelens

Op een tussenverdieping boven de galerij trof hij haar aan. "Dat beeld vergeet ik nooit meer. Afschuwelijk. Marjolijn lag daar, met de glazen over zich heen. De trap is slechts drie treden hoog, maar ze moet bijzonder slecht neergekomen zijn. Bijna onmiddellijk besefte ik dat ik niets meer voor haar kon doen. De hulpdiensten kwamen nog wel ter plaatse, maar reanimeren had geen zin meer." De jonge vrouw had haar nek gebroken. "We waren twee handen op één buik", vervolgt Paul Van Hecke. "Tot vlak voor het ongeval was Marjolijn nog de vrolijkheid zelve. Ze is nooit één dag ziek geweest, en dan moet ze zó om het leven komen..." De vader wordt verteerd door schuldgevoelens. "Wat als ik haar meteen had gevonden - had ik haar dan nog kunnen redden? Die vraag spookt constant door mijn hoofd. Kon ik de klok maar terugdraaien..."


Marjolijn Van Hecke was sinds zeven jaar getrouwd. Haar echtgenoot, Rini Moeyaert (40), was op het moment van het ongeluk thuis om op hun zoontje Tuur (3) en dochtertje Nore (1) te passen. "Mijn schoonzoon is er natuurlijk kapot van", zegt Paul. "Hij zit er compleet door sinds hij het nieuws te horen kreeg. Maar hij moet er zijn voor de kindjes. Haar gezin betekende álles voor Marjolijn. Het was haar leven, samen met haar antiekzaak, die ze met haar moeder Christine uitbaatte. Ik had de winkel vijf jaar geleden aan haar overgelaten. Mijn dochter was al de zevende generatie van onze familie die de zaak runde. Het is irreëel dat ze er nooit meer zal staan." Het is een bewuste keuze van de familie om antiekhandel Classics - die sinds 1872 bestaat - verder te zetten. "Dat zou mijn dochter gewild hebben. We beseffen dat het enorm moeilijk wordt, maar we willen dit voor haar doen."


Marjolijn Van Hecke wordt donderdag begraven. De plechtigheid vindt om 11 uur plaats in de Brugse Sint-Salvatorskathedraal.
18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bart Denanon

  Ongelooflijk hoe snel het allemaal kan voorbij zijn. Arme kindjes :(

 • sabrina velez

  Zo zie je dat je best kunt genieten van elke dag je krijgt. Zo erg voor de familie. Sterkte en innige deelneming

 • Leontine Henkens

  Heel veel sterkte aan de ganse familie en heel veel sterkte aan de ouders, haar man en zeker haar jonge kindjes. . .

 • Kim Nannan

  Hoe verschrikkelijk zeg. Veel sterkte aan de nabestaanden.

 • Geert Daivier

  Veel Sterkte aan de familie,

Meld een bug