Exclusief voor abonnees

Maes: "Derde plaats blijft ons doel"

photo_news

Peter Maes was een beetje gefrustreerd over het matchbegin van RC Genk. "Als we daar één van onze twee goeie kansen afmaken, kan het een andere wedstrijd worden. Wij waren minder scherp voor doel dan in de voorgaande wedstrijden. Wij hebben met Pozuelo en Malinovskyi twee mensen op het middenveld die eerder aanvallend dan defensief denken, ook bij balverlies. Het is geen toeval dat Club Brugge zijn eerste twee goals kan maken uit een afvallende bal. We hebben iets te veel willen voetballen. En op de flanken achteraan zijn we individueel dit tempo nog niet gewend. Ik denk dan vooral aan Uronen."

Voor de match zei Maes nog dat Club Brugge voor hem niet de grote titelfavoriet was. "Club is altijd favoriet geweest, ik geloof ook niet altijd alles wat jullie schrijven", probeerde Maes zich er nu met een kwinkslag van af te maken.

Zijn eigen team kon lang naar omhoog kijken, maar voelt nu de adem van Oostende in de nek. "Sommigen onder jullie zagen ons al meespelen voor de titel, maar de derde plaats is altijd ons doel geweest. Daar blijven we ons op focussen. De vierde plaats is misschien minder interessant, maar als het dat wordt, moeten we daar ook content mee zijn."

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis