Bezoekers van het Louvre in Parijs moeten hun 'passe sanitaire' tonen bij de ingang van het museum.
Volledig scherm
Bezoekers van het Louvre in Parijs moeten hun 'passe sanitaire' tonen bij de ingang van het museum. © BELGAIMAGE

Macron wil coronapas in Frankrijk verlengen tot 31 juli 2022

De Franse regering wil het gebruik van de verplichte coronapas voor horeca en evenementen aanzienlijk verlengen. De voorziene einddatum zou volgens een controversieel wetsontwerp niet langer 15 november 2021 zijn, maar 31 juli 2022. Het voorstel is woensdag aan de Franse ministerraad voorgelegd.

10 reacties

 • luc vlemincx

  1 maand geleden
  Het enige wat er zal gebeuren met een covid safe ticket is dat de horeca en andere veel minder klanten zullen hebben. En de cijfers verbeteren er niet veel mee.
 • Bert De Bruin

  1 maand geleden
  Coronacijfers zijn er niet verbetert en coronavrij bestaat al helemaal niet. De cijfers die verslechteren zijn de horecacijfers en film, musea en concertcijfers.
 • Frank Vermeesch

  1 maand geleden
  bravo voor Macron de cijfers zijn daar werkelijk veel verbetert sedert hij die pas invoerde
 • jean pierre leemans

  1 maand geleden
  Super verstandige beslissing Gevolg;Frankrijk wordt een coronij vrij land
 • Marie Christine Vanacker

  1 maand geleden
  Bye bye La France. Tijd om andere landen te ontdekken.
 1. Ook in onderwijs bijkomende maatregelen: vanaf drie besmettingen hele klas in quarantaine en klasgroepen moeten gescheiden blijven

  Ook in onderwijs bijkomende maatrege­len: vanaf drie besmettin­gen hele klas in quarantai­ne en klasgroe­pen moeten gescheiden blijven

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de onderwijskoepels en de vakbonden hebben een voorstel uitgewerkt voor bijkomende coronamaatregelen in het onderwijs. “We hebben enkele maatregelen uitgewerkt en voorzien ook extra middelen voor de scholen", kondigt minister Weyts aan bij VTM Nieuws. Bij de onderwijsbonden echter is niet iedereen ervan overtuigd dat de maatregelen voldoende zullen zijn om de verspreiding van het coronavirus op scholen tegen te gaan.