Louwis Legon, de jongste molenaar van het land.
Volledig scherm
PREMIUM
Louwis Legon, de jongste molenaar van het land. © Benny Proot

Louwis Legon (18), de jongste molenaar van het land: “Zelfs mijn vrienden vinden molens ‘wow’”

Louwis Legon (18) uit Westende mag zich de jongste gediplomeerde molenaar van Vlaanderen noemen. Wie ‘s zondags de windmolens van Gistel, Ardooie, Sluis, Klemskerke of Eggewaartskapelle bezoekt, maakt kans hem daar tegen het lijf te lopen. Tot zijn twaalfde verzweeg Louwis zijn hobby, zelfs voor zijn beste vrienden, uit schrik uitgelachen te worden. Vandaag staat hij met een brede smile in de krant: “Iedereen die een windmolen bezoekt, kijkt de ogen uit zijn kop.”

5 reacties

 • roger boons

  2 maanden geleden
  veel succes jongeman .
 • Wilfried Vanden Berg

  2 maanden geleden
  Awel een dikke proficiat jongen . Eindelijk iemand en nog jong die het heft in de handen wil nemen, en de traditionele ambacht in België wil voort zetten . Hopelijk volgen er nog jonge mensen je voorbeeld. Nogmaals veel succes, en proficiat. België mag trots zijn op mensen zoals U.
 • Linda Wellekens

  2 maanden geleden
  Fantastisch ! Respect, mannen ....
 • josianne keppens

  2 maanden geleden
  awel, kei tof!! succes jongen!
 • francis degroef

  2 maanden geleden
  Nu nog een generator op de molen plaatsen en oma kan brood bakken met energie van de molen. Top.
 1. Studio 100 annuleert Rewind Party vanavond al: “Wie naar het Sportpaleis wil rijden: heel spijtig, maar niét doen”
  Play
  Showbizz
  15

  Studio 100 annuleert Rewind Party vanavond al: “Wie naar het Sportpa­leis wil rijden: heel spijtig, maar niét doen”

  Een streep door de zeven Sportpaleisconcerten van Studio 100 dit weekend. De eerste Rewind Party vanavond, waarop de nieuwe K3 voor het eerst zou optreden, mocht officieel nog doorgaan. “Maar de gouverneurs kunnen nog ingrijpen waardoor de situatie té onzeker is. We zijn genoodzaakt te cancelen”, klinkt het bij Studio 100. Hans Bourlon legt de schuld bij alle niet-gevaccineerden: “Dat zijn voor mij de daders. Het vaccin zou beter verplicht zijn, zoals polio bij kindjes.” De Winterrevue van Stany Crets gaat dit weekend wel door in het Antwerpse Theater Elckerlyc. De regisseur annuleert wel de première van de musical ‘The Sound Of Music’.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Taliban maken besluit over vrouwenrechten bekend: “Vrouw is geen eigendom, maar een vrij mens”
  11

  Taliban maken besluit over vrouwen­rech­ten bekend: “Vrouw is geen eigendom, maar een vrij mens”

  In Afghanistan zijn de militant-islamistische taliban drie en een halve maand na hun terugkeer aan de macht opgekomen voor het respect voor vrouwenrechten. In een vrijdag bekendgemaakt besluit dragen ze organisaties, religieuze geleerden en ouderlingen op ernstige maatregelen te nemen om vrouwenrechten door te drukken. "Een vrouw is geen eigendom, maar een edel persoon en een vrij mens", stelt het besluit.