Jan Boone: "Een koekje kan nu troost bieden"
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Boone: "Een koekje kan nu troost bieden" © Lotus Bakeries

Lotus bijt en bakt door: “Ik zou de fabriek willen binnen stormen en al mijn medewerkers omhelzen, maar dat kan nu niet”

Het ene bedrijf na het andere gaat dicht, maar de koekjesfabriek van Lotus blijft op volle kracht produceren. De bevoorrading van de supermarkten zal niet stilvallen: “De zieken moeten verzorgd worden. Maar de andere mensen moeten ook eten hebben”, zegt CEO Jan Boone. Hij is fier op zijn mensen. “Ik zal nooit vergeten dat die mensen er stonden in tijden van crisis, en het beste van zichzelf zijn blijven geven.”

14 reacties

 • Johan Thomas

  2 jaar geleden
  Ik ben zelf trots dat ik meehelp samen met al mijn collega's aan de productie van voeding. Wij gaan alleen maar door kunnen gaan als er voedsel kan aangevoerd worden. Een dikke pluim voor iedere persoon die nu nog kan/mag werken. Elke sector levert een bijdrage aan onze maatschappij!
 • rudi berghmans

  2 jaar geleden
  tja goed voor zijn bedrijf maar wel risicovol voor zijn personeel , de dag dat zijn koekjes minder zullen verkopen vallen er ontslagen en dan telt het niet meer wat zijn mensen gedaan hebben in crisistijd , allemaal dezelfde doelen hun zakken blijven vullen door hun mensen aan het werk te houden , voor mij geen lotuskoekjes meer . egoist
 • Thomas Segers

  2 jaar geleden
  Ik zeg al weken dat het corona virus hoofdzakelijk een storm is in een glas water en absoluut geen reden om fabrieken te sluiten. Ter vergelijking : tussen 1347 en 1351 stierf bijna de helft van de Europese bevolking aan de pestbacterie. Het sterftecijfer van corona ligt voor belgië momenteel rond 1/300 000 inwoners. Voor de pest was dat dus 1/2. Er sterven op dit moment veel meer belgen aan luchtvervuiling dan aan corona, en dat zal ook zo blijven in de komende weken, maanden en jaren.
 • Ivan Willems

  2 jaar geleden
  Respect voor deze CEO. Die maken ze nuet meer. We zullen eens een koekske meer eten .
 • Rayan El Arami

  2 jaar geleden
  Wat velen hier blijkbaar willen niet willen begrijpen is dat het momenteel een pak makkelijker is om er tijdelijk het bijltje bij neer te leggen dan verder te blijven draaien. En de lotus koekjes behoren dan wel niet tot de categorie gezonde voeding maar ze zijn wel lekker. Een dikke merci aan het personeel!
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Boris Johnson opnieuw in opspraak: “Hij liet dieren evacueren uit Afghanistan terwijl mensen achterbleven”

  Boris Johnson opnieuw in opspraak: “Hij liet dieren evacueren uit Afghanis­tan terwijl mensen achterble­ven”

  Een nieuwe dag, een nieuw schandaal rond de Britse premier Boris Johnson. Uit gelekte e-mails zou immers blijken dat de premier persoonlijk tussenkwam om dieren uit Afghanistan te laten evacueren. Volgens critici gaf hij de dieren daarmee voorrang op burgers, die bijgevolg niet tijdig uit het land konden ontsnappen na de machtsovername door de taliban. In december deed BoJo nog claims van een klokkenluider bij Buitenlandse Zaken, die zei dat de regering dieren boven mensen koos, af als “complete nonsens”.