Exclusief voor abonnees

Lotus bijt en bakt door: “Ik zou de fabriek willen binnen stormen en al mijn medewerkers omhelzen, maar dat kan nu niet”

Jan Boone: "Een koekje kan nu troost bieden"
Lotus Bakeries Jan Boone: "Een koekje kan nu troost bieden"
Het ene bedrijf na het andere gaat dicht, maar de koekjesfabriek van Lotus blijft op volle kracht produceren. De bevoorrading van de supermarkten zal niet stilvallen: “De zieken moeten verzorgd worden. Maar de andere mensen moeten ook eten hebben”, zegt CEO Jan Boone. Hij is fier op zijn mensen. “Ik zal nooit vergeten dat die mensen er stonden in tijden van crisis, en het beste van zichzelf zijn blijven geven.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Thomas

  Ik ben zelf trots dat ik meehelp samen met al mijn collega's aan de productie van voeding. Wij gaan alleen maar door kunnen gaan als er voedsel kan aangevoerd worden. Een dikke pluim voor iedere persoon die nu nog kan/mag werken. Elke sector levert een bijdrage aan onze maatschappij!

 • rudi berghmans

  tja goed voor zijn bedrijf maar wel risicovol voor zijn personeel , de dag dat zijn koekjes minder zullen verkopen vallen er ontslagen en dan telt het niet meer wat zijn mensen gedaan hebben in crisistijd , allemaal dezelfde doelen hun zakken blijven vullen door hun mensen aan het werk te houden , voor mij geen lotuskoekjes meer . egoist

 • Tomy Segers

  Ik zeg al weken dat het corona virus hoofdzakelijk een storm is in een glas water en absoluut geen reden om fabrieken te sluiten. Ter vergelijking : tussen 1347 en 1351 stierf bijna de helft van de Europese bevolking aan de pestbacterie. Het sterftecijfer van corona ligt voor belgië momenteel rond 1/300 000 inwoners. Voor de pest was dat dus 1/2. Er sterven op dit moment veel meer belgen aan luchtvervuiling dan aan corona, en dat zal ook zo blijven in de komende weken, maanden en jaren.

 • Ivan Willems

  Respect voor deze CEO. Die maken ze nuet meer. We zullen eens een koekske meer eten .

 • Rayan El Arami

  Wat velen hier blijkbaar willen niet willen begrijpen is dat het momenteel een pak makkelijker is om er tijdelijk het bijltje bij neer te leggen dan verder te blijven draaien. En de lotus koekjes behoren dan wel niet tot de categorie gezonde voeding maar ze zijn wel lekker. Een dikke merci aan het personeel!