Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Lossen we onze doden binnenkort op in heet water?

Er is geen bezwaar om resomatie, of het oplossen van de lichamen van overledenen in heet water, in de toekomst mogelijk te maken naast begraven en cremeren. Dat zegt alvast het Raadgevend Comité voor Bio-ethiek in een advies aan Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). Lichamen composteren is minder evident.

26 reacties

 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Mag er niet aan denken van in de riool terecht te komen men doet dat zelfs met dieren niet!
 • ISABEL FRANCOIS

  2 maanden geleden
  Dan worden het in feite 'oplos'koffietafels...🤔
 • Iris Decre

  2 maanden geleden
  Het maakt niet uit hoe of wat. Zolang je je er maar blauw aan betaald. Want zo'n begrafenis ondernemer is niet beschaamd om zen factuur op te maken.
 • Erwin Werwaarts

  2 maanden geleden
  Bij resomatie is er , in tegenstelling tot crematie , misschien geen rechtstreekse CO2-uitstoot en is er een lager energieverbruik . Maar zolang die benodigde energie , gebruikt om het drukvat op druk en temperatuur te houden , niet uit groene energiebronnen komt , is resomatie zeker niet klimaatneutraal . Hetgeen wel het geval is voor begraven op land of zee .
 • jan boden

  2 maanden geleden
  Zo krijgt iedereen zijn verdiende loon, we eindigen allemaal in het rioolwater.
 1. RECENSIE. ‘Peacemaker’: “‘Absurd’ en ‘debiel’ stonden bovenaan de briefing”
  TV

  RECENSIE. ‘Peacemaker’: “‘Absurd’ en ‘debiel’ stonden bovenaan de briefing”

  “Vrede is mijn prioriteit, maakt niet uit hoeveel mannen, vrouwen en kinderen ik ervoor moet kapotmaken”. De kans is groot dat Peacemaker niet uw favoriete personage uit ‘The Suicide Squad’ was. Hij is te dom om te helpen donderen en te gewelddadig om ‘een goeie’ te zijn. Maar in ‘Peacemaker’, de spin-off serie op Streamz, is de definitie van ‘held’ zo rekbaar als een elastisch pakje. Streamen of skippen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.