Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Lossen we onze doden binnenkort op in heet water?

Er is geen bezwaar om resomatie, of het oplossen van de lichamen van overledenen in heet water, in de toekomst mogelijk te maken naast begraven en cremeren. Dat zegt alvast het Raadgevend Comité voor Bio-ethiek in een advies aan Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). Lichamen composteren is minder evident.

26 reacties

 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Mag er niet aan denken van in de riool terecht te komen men doet dat zelfs met dieren niet!
 • ISABEL FRANCOIS

  1 jaar geleden
  Dan worden het in feite 'oplos'koffietafels...🤔
 • Iris Decre

  1 jaar geleden
  Het maakt niet uit hoe of wat. Zolang je je er maar blauw aan betaald. Want zo'n begrafenis ondernemer is niet beschaamd om zen factuur op te maken.
 • Erwin Werwaarts

  1 jaar geleden
  Bij resomatie is er , in tegenstelling tot crematie , misschien geen rechtstreekse CO2-uitstoot en is er een lager energieverbruik . Maar zolang die benodigde energie , gebruikt om het drukvat op druk en temperatuur te houden , niet uit groene energiebronnen komt , is resomatie zeker niet klimaatneutraal . Hetgeen wel het geval is voor begraven op land of zee .
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Zo krijgt iedereen zijn verdiende loon, we eindigen allemaal in het rioolwater.
 1. China dreigt met “gepaste tegenmaatregelen” na neerhalen ‘spionageballon’: beelden tonen hoe hij neerstort boven Atlantische Oceaan
  Update
  52

  China dreigt met “gepaste tegenmaat­re­ge­len” na neerhalen ‘spionage­bal­lon’: beelden tonen hoe hij neerstort boven Atlanti­sche Oceaan

  De Amerikaanse luchtmacht heeft de vermeende Chinese spionageballon die de afgelopen dagen boven Amerikaans luchtgebied zweefde zaterdagavond uit de lucht geschoten. Dat meldt het ministerie van Defensie. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarop zijn “ernstige afkeuring” uitgesproken en bezwaar aangetekend. Er is nu een operatie gaande om de brokstukken van de ballon te verzamelen en veilig te stellen. Ondertussen heeft ook Colombia melding gemaakt van een object in het luchtruim dat leek op een ballon.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.