Londense club Fabric sluit

Photo News
Een van de bekendste en grootste nachtclubs van Groot-Brittannië, Fabric in Londen, is gesloten. In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de deelgemeente Islington de vergunning ingetrokken, omdat er volgens de betrokken raadscommissie "een cultuur van drugsgebruik heerst die volkomen uit de hand is gelopen".

De pogingen van de directie het drugsgebruik onder controle te krijgen, zijn volstrekt ontoereikend gebleken, aldus raadslid Flora Williamson.
De raad boog zich over Fabric naar aanleiding van de dood van twee tieners die onlangs als gevolg van drugsgebruik daar zijn overleden. De politie drong na onderzoek aan op sluiting.

De directeur van Fabric, Cameron Leslie, bestrijdt dat de nachtclub een vrijhaven voor drugsgebruik is. Bij Fabric hadden bovendien 250 mensen een baan en de sluiting zou "een heel slecht voorteken zijn voor de Londense nachteconomie''. Alan Miller van de Vereniging Nachtleven-Industrie, kondigde acties aan. Er wordt geld ingezameld en publiek en politiek worden gemobiliseerd.

Fabric krijgt een golf van steun, meldden Britse media. Tijdens de raadsvergadering tekenden 150.000 mensen op een site voor het behoud van de club. Tal van dj's en musici hebben hun steun uitgesproken. De club opende in het hart van Londen in 1999 zijn deuren en bood plaats aan 2.500 mensen.

Ook de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, is teleurgesteld over de sluiting. Hij vreest het ergste voor het Londense nachtleven. Volgens Khan "zijn iconische nachtclubs een essentieel onderdeel van het culturele landschap". Hij klaagde dat Londen in de afgelopen acht jaar de helft van zijn nachtclubs heeft verloren en 40 procent van zijn ruimten voor muziekoptredens.

Photo News
Ene Greg wenst Fabric geluk in de 'geslotendancinghemel': Londense clubs The End, Turnmills, Bagleys, SE1 en The Fridge sloten eerder al de deuren.
Photo News Ene Greg wenst Fabric geluk in de 'geslotendancinghemel': Londense clubs The End, Turnmills, Bagleys, SE1 en The Fridge sloten eerder al de deuren.