Lommelse leerkrachten pennen gevoelens neer

AP
Het schoolteam van de stedelijke basisschool 't Stekske in Lommel heeft zijn gevoelens neergepend. Vijftien leerlingen van het zesde studiejaar en hun twee volwassen begeleiders kwamen om bij het busdrama in Zwitserland.

"Deze nacht was voor ons een slapeloze nacht. Zoveel dingen spoken door je hoofd. Twee collega's en vijftien kinderen zijn van ons weggerukt. Ze komen niet meer terug van sneeuwklassen", aldus de tekst die vandaag verspreid werd tijdens de persconferentie in Lommel.
 
De enorme klap voor de kleine school in Lommel is zwaar om te dragen voor de leerkrachten en de directie. "Constant denk je aan de getroffen ouders, de broertjes en zusjes en aan alle kinderen van de school. Het moet een hel geweest zijn dat de ouders zo lang in onzekerheid zijn gebleven over het lot van hun kinderen. 't Stekske is een wijkschooltje waar iedereen iedereen kent en dat maakt het nog moeilijker om dragen", aldus een leerkracht.
 
"Het is ongelofelijk hoeveel steunbetuigingen we al mochten ontvangen. De oudervereniging, het stadsbestuur en het CLB leven ontzettend mee en zijn een enorme steun", besluit de leerkracht, die anoniem blijft.