Lokeren heeft nieuwe trainer beet: Runar Kristinsson

Runar Kristinsson was van 2000 tot 2007 dé spelbepalende speler van Lokeren
photo_news Runar Kristinsson was van 2000 tot 2007 dé spelbepalende speler van Lokeren
Lokeren heeft niet lang gewacht met de aanstelling van een opvolger voor Georges Leekens. De Waaslanders bereikten zopas een akkoord met Runar Kristinsson. De 47-jarige IJslander keert zo terug naar het oude nest: Kristinsson was van 2000 tot 2007 immers dé spelbepalende figuur op het middenveld van Lokeren. De nieuwe trainer wordt vrijdagmiddag om 12 uur voorgesteld.

Geen Besnik Hasi dus en ook geen Cedomir Janevski of Paul Put. Wel Runar Kristinsson, een icoon in Lokeren. Van 2000 tot 2007 speelde hij bijna 200 wedstrijden voor de Waaslander -  waarin hij 40 keer scoorde.

Na zijn imposante carrière als speler - hij is ook IJslands recordinternational met 104 interlands - werd Kristinsson in 2010 trainer van KR Reykjavik, met wie hij twee landstitels en drie bekers pakte. In 2014 verkaste hij naar het Noorse Lillestrøm SK, waar hij vorige maand aan de deur werd gezet.

Kristinsson volgt bij Lokeren Georges Leekens die na de 1-2 nederlaag van dinsdag tegen KV Oostende aan de kant werd geschoven. Voor de Waaslanders was het al de achtste nederlaag van het seizoen. In het klassement staat Lokeren dertiende met slechts een punt meer dan rode lantaarn Westerlo.

De IJslander was jarenlang de patron op het Lokerse middenveld
photo_news De IJslander was jarenlang de patron op het Lokerse middenveld
Kristinsson nam in 2007 met de tranen in de ogen afscheid van Lokeren
photo_news Kristinsson nam in 2007 met de tranen in de ogen afscheid van Lokeren