Logeren aan het water

Aan het Nederlandse strand.
Aan het Nederlandse strand.
De aanwezigheid van water zorgt meteen voor een apart vakantiegevoel, ook dicht bij huis. Deze zes adresjes aan het water kan je deze zomer nog boeken.

Aan het Nederlandse strand
In Nederland is logeren in een houten strandhuisje een echte hype (foto). Je vindt ze verspreid over de honderden kilometers kust. Vanuit Vlaanderen is Zeeland het dichtst bij. Als je vanuit Vlissingen richting kust rijdt, is Westduin de eerste grote natuurlijke duin die je tegenkomt. Pim en Bert hebben er een strandhuisje voor vier personen. Ondanks de basic inrichting vind je er alles wat je nodig hebt: een keukentje, douche en apart toilet. Vanuit je huisje sta je recht op het strand. Prijs per week: 625 euro.

Is hier geen plaats meer vrij, dan kan je op een speciale website terecht voor het volledige aanbod. In Landal Beach Resort Ooghduyne Julianadorp aan Zee (Noord-Holland) vind je de meeste huisjes, en ze hebben alle een volledig ingerichte keuken en toegang tot alle faciliteiten van het vakantiepark.

Brussel-Vlissingen: 140 km
Strandhuisje in Zeeland - Strandhuisjes - Strandhuisjes - Landal

Aan de Sûre
Bourscheid-Plage ligt aan de Sûre in Groothertogdom Luxemburg en kijkt uit op de middeleeuwse burcht van Bourscheid, boven op een heuvel. Je kan logeren in het recente Cocoon Hotel La Rive en zwemmen in de rivier. De plek is ook het vertrekpunt voor talloze wandelingen met adembenemende vergezichten. Ook de bossen van Klein-Zwitserland en Echternach liggen vlakbij. Cultuurliefhebbers kunnen van hieruit gemakkelijk naar het oorlogsmuseum van Diekirch of het middeleeuwse kasteel van Vianden.

Naast La Rive zijn er sinds kort ook cottage suites met alles erop en eraan. Valt het weer tegen? Het hotel beschikt over een fraai wellnesscentrum met sauna en stoombad. Prijs voor dubbele kamer in La Rive: 96 euro per nacht, met ontbijtbuffet (en bubbels). Een nachtje in een 'cottage suite' kost 136 euro voor twee personen.

Brussel-Bourscheid Plage: 187 km
Cocoon hotels

Met kids
Aan het meer van Ailette
Le Lac de l'Ailette is een enorm groot meer van 140 hectare in het Franse departement Aisne (Picardië). Wie met kinderen reist, kan nog een last minute meepikken in Centerparc Lac d'Ailette, met een eigen zandstrand; perfect voor watersport. Er is ook een subtropisch zwemparadijs met golfslagbad en wildwaterbanen. In augustus kost een weekend in een Eden cottage op palen (4 personen) vanaf 447 euro.

Vlak bij het golfterrein van Ailette bevindt zich Hotel du Golf. Wie geen zin heeft om balletjes te slaan, kan genieten van het zwembad, terras of de lounge vlak aan het meer. De middeleeuwse stad Laon ligt vlakbij en in de omgeving vind je charmante dorpjes zoals Monthenault en Chavignon. Ook champagnefans worden bediend, met zowel Reims als Epernay op korte afstand.

Prijzen vanaf 99 euro per kamer per nacht met ontbijt.

Brussel-Laon: 227 km
Center Parcs - Inter Hotel du Golf De L'ailette Chamouille

Aan de Leie
In B&B Aan de Leie in Deinze staan rust en stilte centraal. Na een heerlijk nachtje slapen in de bedden op maat geniet je van een uitgebreid gastronomisch ontbijt. Wij werden vooral gelokt door het lavendelarrangement. De lavendelkamer bestaat uit een eiken bijgebouw aan het water met een privéterras en uitzicht op de paarden en velden. Op het terras staat een houtgestookt Ofurobad. Om even af te koelen, spring je zo de zwemvijver in. 's Avonds worden kaarsjes en fakkels aangestoken in de tuin en op je terras: romantiek troef!

Voor één overnachting in de lavendelkamer, het gebruik van de relaxcocon, het Japanse Ofurobad en het gastronomische ontbijt betaal je 265 euro voor twee personen.

Brussel-Deinze: 69 km
Aan de Leie

Aan een Kempense vijver
Hotel-restaurant Hippocampus is een statige witte villa in Mol-Wezel, aan een prachtige vijver met lelies. De villa dateert van 1900 en was jarenlang de woonst van de eigenaars van de Vieille Montagne-fabriek. De nadruk ligt op 'fine dining', maar ook overnachten doe je hier in stijl. Gastheer Francis stelt vier kamers ter beschikking die zijn ingericht met art-decomeubilair. Een driedaags verwenarrangement boek je voor 289 euro per persoon, inclusief twee overnachtingen, tweemaal champagneontbijt en twee viergangendiners. Op mooie zomerdagen dineren de gasten op het terras voor de vijver.

Brussel-Mol-Wezel: 90 km
Hippo Campus

Aan de Scheldedijk
Vlak bij de Scheldedijk in Weert (Bornem) liggen de twee vakantiewoningen Eb en Vloed. De prachtige omgeving van de Klein-Brabantse Schelde en Oude Schelde, het decor van de succesreeks Stille Waters, is ideaal voor fiets- en wandeltochten. Bovendien neem je in de wijde omgeving gratis de veerdienst en geraak je zo tot in Dendermonde, Antwerpen of verder.

De tuinen van de woningen grenzen aan het graafschap Bornem, zodat je het water kan afwisselen met een fikse boswandeling. De streek staat ook bekend om zijn goede restaurants met onder meer paling in 't groen. 's Zomers betaal je 255 euro voor een weekend, 295 euro voor een midweek en 445 euro voor een week. In de prijs zijn de schoonmaak en het linnen inbegrepen.

Brussel-Weert: 44 km
Eb en Vloed

Aan de Sûre.
Aan de Sûre.
Aan de Leie.
Aan de Leie.
Aan de Scheldedijk.
Aan de Scheldedijk.
Aan een Kempense vijver.
Aan een Kempense vijver.
Aan het meer van Ailette.
Aan het meer van Ailette.