AFP
Volledig scherm
© AFP

LIVE. Zweden laat reizigers Noordse landen toe zonder negatieve test - Bijna 460.000 mensen minstens één dag tijdelijk werkloos in april

Het aantal patiënten dat met Covid-19 in het ziekenhuis wordt opgenomen, blijft dalen. De richtdrempel van 500 coronapatiënten op intensieve verzorging om versoepelingen te kunnen doorvoeren, is gehaald. Volgende week bereiken we een nieuw ‘vaccinatierecord’ in Vlaanderen met 607.000 prikken. Ons land voert intussen een leeftijdslimiet in voor het Johnson & Johnson-vaccin, nadat een buitenlandse vrouw jonger dan 40 jaar aan het vaccin is overleden. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog. 

18 reacties

 • Peter Bosmans

  5 maanden geleden
  De hoge werkloosheid vorig jaar was niet alleen te wijten aan Covid-19 maar aan de premie die al na 1 dag gegeven werd. Velen hebben hun baas gevraagd om een dag werkloos te zijn om de 200 euro te kunnen incasseren. Of het nu met opzet was of niet, in China hebben ze snel komaf gemaakt met het virus terwijl ze hier lang zijn blijven aanmodderen. Het was dus hoe dan ook een goede testcase om te zien hoe snel en accuraat landen reageren.
 • Stijn Harbers

  5 maanden geleden
  Toch 1 land dat het licht ziet, Zweden. Hopelijk snel weer open Europese binnengrenzen zonder vaccinatiepaspoorten, testen of andere onzin!
 • Paul Roymans

  5 maanden geleden
  Iedereen is onschuldig totdat de schuld bewezen is. Blijkbaar is dat niet zo voor Rusland en China. Zonder enige kennis wordt de grootste onzin uitgekraamd.
 • Jozef Vermeulen

  5 maanden geleden
  Volgende week weer een 'vaccinatierecord'. Ik probeer al 2 weken als risicopatiënt een afspraak te maken met mijn code, maar krijg telkens te zien dat er geen enkel vrij moment beschikbaar is in het vaccinatiecentrum. Ik sta ook op de Qvax-lijst, maar het lokale vaccinatiecentrum werkt daar niet aan mee. Wie kruipt er allemaal voor?
 • Marc Devuldere

  5 maanden geleden
  Naief van de Amerikanen men mag nog het bewijs vinden dat het virus uit een Chinees labo komt wat gaan ze dan met het bewijs aanvangen.