AFP
Volledig scherm
© AFP

LIVE. Zuid-Afrika stopt voorlopig met AstraZeneca-vaccin: "Niet genoeg bescherming tegen Zuid-Afrikaanse variant”

Voor het eerst sinds oktober liggen opnieuw minder dan 300 coronapatiënten op intensieve zorg. Intussen blijft het koffiedik kijken voor de horeca: volgens minister Frank Vandenbroucke is een opening op 1 maart “ondenkbaar”. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.

37 reacties

 • Bart Van de Velde

  8 maanden geleden
  Als ze bij mij met AstraZenica afkomen vertrek ik terug zonder vaccinatie. Het is nu wel duidelijk dat dit niet zal werken
 • Kris Leynen

  8 maanden geleden
  Zouden we de astra zeneca niet beter annuleren en dat geld in iets steken waarvan we weten dat het wel goed helpt tegen alle varianten. Vermits AZ 3 maanden tussen 2 spuiten moet laten verliezen we geen tijd als we NU Pfizer of moderna bestellen.
 • Christel Werdens

  8 maanden geleden
  Dus weeral tegenslag en het gaat toch zo goed in België volgens Beke en VDB. Tijd voor actie maar dat durven ze niet. Eerst moet Europa go zeggen. In april zijn alle home bewoners ingeënt en het zorgend personeel maar de rest niet. Wat dan???? Bert Gorissen
 • Veerle De Cock

  8 maanden geleden
  Stop hier ook maar met vaccin AstraZeneca .het beschermt niet tegen de zuid - afrikaanse variant ..
 • Eric Corten

  8 maanden geleden
  Ik hoop dat we tegen de zomer kunnen kiezen welk vaccin we ingespoten krijgen, want ik wil het Russische.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Vrouw met syndroom van Down verliest rechtszaak over Britse abortuswet
  1

  Vrouw met syndroom van Down verliest rechtszaak over Britse abortuswet

  Een vrouw met het syndroom van Down heeft donderdag een rechtszaak verloren tegen de Britse overheid over een wet die abortus van een foetus met deze aandoening toestaat tot vlak voor de geboorte. Heidi Crowter (26) en twee anderen daagden het Britse ministerie van Gezondheid voor de rechter met het argument dat een deel van de abortuswet discriminerend is en in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.