AFP
Volledig scherm
© AFP

LIVE. Zuid-Afrika stopt voorlopig met AstraZeneca-vaccin: "Niet genoeg bescherming tegen Zuid-Afrikaanse variant”

Voor het eerst sinds oktober liggen opnieuw minder dan 300 coronapatiënten op intensieve zorg. Intussen blijft het koffiedik kijken voor de horeca: volgens minister Frank Vandenbroucke is een opening op 1 maart “ondenkbaar”. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.

37 reacties

 • Bart Van de Velde

  6 maanden geleden
  Als ze bij mij met AstraZenica afkomen vertrek ik terug zonder vaccinatie. Het is nu wel duidelijk dat dit niet zal werken
 • Kris Leynen

  6 maanden geleden
  Zouden we de astra zeneca niet beter annuleren en dat geld in iets steken waarvan we weten dat het wel goed helpt tegen alle varianten. Vermits AZ 3 maanden tussen 2 spuiten moet laten verliezen we geen tijd als we NU Pfizer of moderna bestellen.
 • Christel Werdens

  6 maanden geleden
  Dus weeral tegenslag en het gaat toch zo goed in België volgens Beke en VDB. Tijd voor actie maar dat durven ze niet. Eerst moet Europa go zeggen. In april zijn alle home bewoners ingeënt en het zorgend personeel maar de rest niet. Wat dan???? Bert Gorissen
 • Veerle De Cock

  6 maanden geleden
  Stop hier ook maar met vaccin AstraZeneca .het beschermt niet tegen de zuid - afrikaanse variant ..
 • Eric Corten

  6 maanden geleden
  Ik hoop dat we tegen de zomer kunnen kiezen welk vaccin we ingespoten krijgen, want ik wil het Russische.
 1. Hitte en branden in Italië, Griekenland en Turkije houden aan, verschillende doden en gewonden

  Hitte en branden in Italië, Grieken­land en Turkije houden aan, verschil­len­de doden en gewonden

  Italië, Griekenland en Turkije gaan nog steeds gebukt onder een extreme hittegolf en natuurbranden. De Italiaanse brandweerlieden hebben de voorbije 24 uur meer dan 800 brandhaarden geregistreerd. In het noordwesten van het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn vandaag vijf dorpen ontruimd. Er zijn ook zeker zestien gewonden. In de Turkse vakantieregio Bodrum werden mensen met boten over zee in veiligheid gebracht. In Turkije vielen al acht doden.