Volledig scherm
© HLN LIVE

LIVE. Wie geen mondmasker draagt in de winkel riskeert een boete van 250 euro - Ook mondmaskerplicht in casino's en gerechtsgebouwen - Buitenlandse Zaken zet nieuwe lijst met risicozones online

In ons land worden er nog gemiddeld 84 coronabesmettingen per dag geregistreerd. In landen als de Verenigde Staten en Mexico is de situatie schrijnend: daar werd opnieuw een recordaantal infecties geteld. Volg alle ontwikkelingen hieronder.

99 reacties

 • werner vanhoutte

  6 maanden geleden
  Dat de academici gefaald hebben is zonder meer duidelijk. Nu zijn er de demagogen en de mediaclowns die het zullen oplossen met het masker.Onder druk van belangengroepen. Dokters die geen kat meer zagen in hun praktijk, statistici die zelf overlijdens die niets met corona te maken hadden noteerden. De frustratie moet wel groot zijn. De cijfers , ook met maskerplicht, stijgen. Helpt het masker tegen Co2, ozon , fijn stof en al de rotzooi die de politici niet willen opruimen? Werner Vanhoutte
 • eddy van dorst

  6 maanden geleden
  In Nederland riskeer je geen boeten maar riskeer je véél minder te betalen tot makkelijk 20%.En je onderhoud natuurlijk Bekwame politici
 • Chris Devlaeminck

  6 maanden geleden
  Als we ons willen wapenen tegen het coronavirus zullen we het voorlopig moeten hebben van het aanmaken van antistoffen. Een doeltreffend vaccin is nog niet voor morgen. Hoe meer besmettingen, hoe meer mensen er antistoffen aanmaken, hoe hoger de groepsimmuniteit. Er zijn tot nu toe nog geen mensen die voor de tweede keer besmet zijn. Alle maatregelen zijn niet meer dan uitstel van het onvermijdelijke. Ooit wordt iedereen besmet. Zoals iedereen wel eens verkouden wordt.
 • Vaneylen Pierre

  6 maanden geleden
  Boete voor de winkelier? Het zoveelste misprijzen voor de Zelfstandigen, idem controle op verkoop van tabak en alcohol, waar ligt de EIGEN verantwoordelijkheid van de mensen zelf en/of de ouders. Zelfs als de Brusselse burgemeester de regels negeert? Drugs wil men daar en tegen wel legaliseren, ik geloof dat ik oud begin te worden , eerlijkheid is al lang zoek.
 • Marc Baeyens

  6 maanden geleden
  Mondmaskers hadden van in maart verplicht moeten geweest zijn. Zeker nadat de risico vakantiegangers zonder beperkingen mochten terugkeren. Misschien zal de tweede golf nu wat ingedampt blijven.
 1. Onze opinie. Hoe zeggen experts en politici het zo graag? Opschalen, alsjeblieft!
  PREMIUM

  Onze opinie. Hoe zeggen experts en politici het zo graag? Opschalen, alsje­blieft!

  Blauwe maandag, gisteren. Niet omdat we de pr-stunt van een reisbureau geloven, maar omdat het door de politiek aangekondigde 'jaar van de hoop' weinig hoopvol begon. De zogenaamde Britse variant van het virus dat ons nu al een jaar in de knoet houdt, laat zijn snelle en venijnige tentakels zien. Zie de uitbraak in het West-Vlaamse Houthulst. Ook elders gaan de lichten op rood. Snel schakelen, is het antwoord. Maar de algemene verdediging hapert.
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"