Simon Mouton Photo News
Volledig scherm
© Simon Mouton Photo News

LIVE. “Veel te vroeg om alle maatregelen los te laten”, vindt infectioloog UZ Gent

De quarantaineregels in het onderwijs worden versoepeld. Dat heeft de interministeriële conferentie Gezondheid gisteravond beslist. Klassen moeten bijvoorbeeld niet meer sluiten als vier leerlingen besmet zijn. Morgen gaat ook een nieuwe set van coronamaatregelen in die gelden onder ‘code rood’, de hoogste alarmfase. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.

40 reacties

 • Davy Capri

  4 maanden geleden
  Heel geloofwaardig die barometer! De besmettingen vliegen de pan uit maar toch gaan we de quarantaineregels in scholen en op de werkvloer loslaten! Is er nog iemand mee met deze idiote regering?
 • Jan De Maeyer

  4 maanden geleden
  Er is helemaal geen noodsituatie op dit moment.
 • jurgen vergaelen

  4 maanden geleden
  Dringend die vaxxinatie verplichten. Je kan nadien wel op de skipiste wat staan neuzelen.
 • Marleen Timperman

  4 maanden geleden
  Oh here , de jongeren kunnen niet gaan skiën. De wereld zal vergaan. Bejaarde mensen mogen ook al een hele tijd niet gaan kaarten , maar daarover hoor je geen woord.
 • Philippe Vanbelleghem

  4 maanden geleden
  Alsof skivakanties het belangrijkste zijn dat nu op de agenda Staat. 2 jaar geleden is de miserie begonnen met terugkerende skiërs . Een ezel stoot zich geen 2 keer ... , Jambon dat is een ander verhaal.
 1. Blauw-zwarte veldbestorming krijgt mogelijk staartje: “Vuurpijlen en duidelijke provocatie kunnen we niet tolereren”
  Play
  Brugge

  Blauw-zwar­te veldbestor­ming krijgt mogelijk staartje: “Vuurpijlen en duidelijke provocatie kunnen we niet tolereren”

  De politie van Brugge gaat de komende weken alle beschikbare camerabeelden bekijken van na de wedstrijd tussen Club en Anderlecht. Meteen na affluiten liepen duizenden supporters het veld op. Dat op zich is al verboden, maar de politie zal zich vooral focussen op supporters die een vuurpijl afvuurden richting de Anderlecht-fans. Ook wie opzichtig de tegenpartij provoceerde, riskeert vervolging.
 2. Nederlandstalig onderwijs slaakt noodkreet vanwege "aanhoudende besparingen"
  Play

  Nederlands­ta­lig onderwijs slaakt noodkreet vanwege "aanhouden­de besparin­gen"

  Tussen 2008 en 2022 hebben scholen hun financiële middelen drastisch zien slinken met 20 tot 40 procent. Voor het laatste jaar alleen al gaat het al om een bedrag van ongeveer 300 miljoen euro. In een gezamenlijke nota slaken de verschillende onderwijskoepels van het Nederlandstalig onderwijs nu een noodkreet. De uitdagingen in het onderwijs zijn nog nooit zo groot geweest, klinkt het. Bekijk hierboven de reactie van minister Weyts bij HLN LIVE.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.