Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. © BELGA

LIVE. Vandenbroucke: “Overlegcomité moet kader vastleggen voor testevenementen” - Opnieuw geen Gentse Feesten deze zomer

Drie vaccinatiecentra in Vlaanderen zullen vandaag samen ruim 3.000 vaccins toedienen, waardoor er voor het eerst elke dag van de week wordt gevaccineerd. Intussen is het uitkijken naar het Overlegcomité van woensdag. De situatie voor het onderwijs zal dan besproken worden, maar voor de rest ligt de agenda nog niet vast. De ministers willen nog even afwachten in welke richting de coronacijfers evolueren. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.

40 reacties

 • Gratienne D'Hondt

  1 maand geleden
  Er zijn zoveel mensen die op zondag werken Voor verkiezingen kan dat ook en worden we zelfs verplicht om te gaan
 • Bert Haver

  1 maand geleden
  Wat een klagers hier. Men kan pas vaccineren als er vaccins zijn. Trouwens België doet het zeer goed qua vaccinaties in vergelijking met andere Europese landen.
 • rik casteleyn

  1 maand geleden
  Iedereen weet nu al dat de cijfers op vrijdag de 4500 zullen benaderen omdat met de paasdagen er weinig testen werden gedaan. Met de scholen die terug open zullen gaan zijn er ongetwijfeld weer ouders bij die hun kinderen gaan besmetten omdat ze het opgelopen hebben op de werkvloer.
 • Annie Vancauteren

  1 maand geleden
  Denkt de bevolking echt dat dit wonder’ vaccins’ zijn ? Is er ooit een wonder gebeurd met medicatie ? Eer veel misère, zeker met ongeteste vaccins. Zie israel.
 • Pol Van Gils

  1 maand geleden
  Inderdaad Eddy, ook de site gevonden? 600.000 Vaccins in de vriezer en ons maken ze blij dat ze er vandaag alweer 3000 hebben ingespoten. Hoe lang blijven wij dit nog pikken
 1. OVERZICHT. Dit besliste het Overlegcomité: horeca volledig open op 9 juni en festivals kunnen vanaf 13 augustus
  Play
  156

  OVERZICHT. Dit besliste het Overlegco­mité: horeca volledig open op 9 juni en festivals kunnen vanaf 13 augustus

  9 juni, 1 juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september, dat zijn de vijf richtdata van een heus ‘versoepelpakket’ dat het Overlegcomité vandaag heeft voorgesteld. De eerste, 9 juni, is meteen een belangrijke: dan mag de horeca ook binnen weer open. Telewerk zal in juli niet langer verplicht zijn, reizen zal in principe kunnen en zelfs festivals vanaf half augustus. Alles weliswaar onder voorwaarden, maar dankzij de versnelde vaccinatiecampagne is de hoop groot.
 2. Uitkijken naar 200.000 muziekfans in één weekend: Pukkelpop en Tomorrowland opgetogen
  PREMIUM
  Showbizz
  33

  Uitkijken naar 200.000 muziekfans in één weekend: Pukkelpop en Tomorrow­land opgetogen

  Chokri mikt in Kiewit op 66.000 bezoekers per dag. Tomorrowland lonkt naar 200.000 fans per weekend. Het nieuws van het Overlegcomité klonk vele festivalorganisatoren als muziek in de oren. The sky lijkt de limit. Of toch niet? Corona blijft festivals parten spelen. “Maar we beseffen dat niet de hele wereld vertegenwoordigd zal zijn in Boom”, aldus TML. Een overzicht hoe de grote festivals het aanpakken.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije