Franky Verdickt
Volledig scherm
© Franky Verdickt

LIVE. Vandenbroucke laat één-prikstrategie onderzoeken - Experten geven groen licht voor goedkeuring J&J-vaccin in VS

Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vandaag samen om de coronamaatregelen te evalueren. De sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames heeft de regering ertoe gedwongen een “time-out” in te lassen, en behalve de heropening van de contactberoepen op 1 maart geen extra versoepelingen aan te kondigen. “Als het stormt, kan je niet opstijgen. Met deze cijfers kan je niet versoepelen, dat zou onverantwoord zijn”, zei premier Alexander De Croo daarover tijdens de persconferentie na afloop van het Overlegcomité. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.

99 reacties

 • phil smedts

  1 maand geleden
  Vele vaccins worden in Europa, en zelfs in België geproduceerd, en toch staan we de laatste in de rij. Onze volksvertegenwoordigers hebben ons weeral "goed" vertegenwoordigd.
 • jos jansen

  1 maand geleden
  Diegene die hun laars er aan lappen cel staffen van 1jaar geven!
 • Andy Buyle

  1 maand geleden
  Europa heeft alweer gefaald en zal pas vaccins van j&j krijgen wanneer de VS bedeeld is..
 • Marc Van Nueten

  1 maand geleden
  natuurlijke en overlijdens door andere ziekten en oorzaken uit die cijfers halen en de wereld zal er totaal anders uit zien
 • luc Van der Looy

  1 maand geleden
  Precies dat op reis gaan prioriteit nr.1 is geworden in't leven. Is op reis gaan misschien het HET van het leven geworden?
 1. Carrière Johan Verminnen ging niet altijd over rozen: “Ik moest mijn muzikanten ontslaan omdat ik ze niet meer kon betalen”
  PREMIUM
  Showbizz

  Carrière Johan Verminnen ging niet altijd over rozen: “Ik moest mijn muzikanten ontslaan omdat ik ze niet meer kon betalen”

  Het had een feestjaar moeten worden voor Johan Verminnen (69), maar corona zit zijn verjaardagsconcerten in de weg. De Brusselse kleinkunstzanger komt nu wel al uit met een compilatiebox, blikt voor de gelegenheid al een eerste keer terug op zijn lange carrière. Die bevatte niet altijd rozengeur en maneschijn, zowel professioneel als privé, en hij ziet ook af van de huidige situatie. “Corona steelt echt een jaar van mijn carrière, en ik ben op een leeftijd dat je niet te veel jaren moet stelen.”
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief