Archiefbeeld. Een Fieldlab-testevent in Den Haag. Vanaf 30 juni zijn in Nederland evenementen toegestaan waar een capaciteit van 100 procent mogelijk is en waar bezoekers geen afstand van 1,5 meter hoeven aan te houden. Bezoekers moeten zich laten testen of een vaccinatiebewijs hebben.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Een Fieldlab-testevent in Den Haag. Vanaf 30 juni zijn in Nederland evenementen toegestaan waar een capaciteit van 100 procent mogelijk is en waar bezoekers geen afstand van 1,5 meter hoeven aan te houden. Bezoekers moeten zich laten testen of een vaccinatiebewijs hebben. © ANP

LIVE. Vanaf 30 juni evenementen met 100% capaciteit mogelijk in Nederland - Johnson: "Wereld moet lessen trekken uit ellendige pandemie”

Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, zijn deze week tientallen versoepelingen ingegaan. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week wel nog tien basisregels mee. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.

15 reacties

 • GUNTER ORTMANN

  1 week geleden
  Sluit die Europese grenzen zolang die vreemde varianten ronddwarrelen
 • Linda Alenis

  1 week geleden
  9 juni :Steven Van Gucht: “Onwaarschijnlijk dat Delta-variant hard zal gaan in ons land” 10 juni :Steven Van Gucht: “Cijfers evolueren gunstig, maar we moeten waakzaam blijven voor oprukkende Deltavariant”. Nja ...
 • Hilde Vervaet

  1 week geleden
  Zorg dan ook dat de tweede vaccin van AZ naar 8 weken wordt gebracht en niet op 12 blijft staan. Blijf deze zomer nog allemaal in je kot, want gegarandeerd kunnen we anders in september terug in lock down en wie zal daaraan nog willen meedoen?
 • Eddy DeGoei

  1 week geleden
  Er zijn twee pandemieën aan de gang: een coronapandemie en een schuldenpandemie. Ons land is door beide zwaar getroffen.
 • rik casteleyn

  1 week geleden
  Veel mensen die 2 spuiten gehad hebben en een bloedonderzoek laten uitvoeren hebben GEEN antilichamen in het bloed en hebben GEEN immuniteit . Dus besmettelijk . Een bloedonderzoek is de enige vorm om zeker te zijn van immuniteit en om in alle gerust de zomer in te gaan.
 1. Maxime ‘Quinten’ De Winne gaat na tien jaar trouwen met zijn vriendin: “Laurence is de eerste bij wie ik perfect mezelf kan zijn”
  PREMIUM
  Showbizz

  Maxime ‘Quinten’ De Winne gaat na tien jaar trouwen met zijn vriendin: “Laurence is de eerste bij wie ik perfect mezelf kan zijn”

  “Als ik nu terugkijk naar ‘Thuis’: ik was afschuwelijk slecht. Bepaald geen natuurtalent.” Vandaag speelt Maxime De Winne (43) Quinten in ‘Familie’ en vindt hij zichzelf in alle bescheidenheid een bekwamer acteur. En ook privé heeft hij zijn bedding gevonden: hij gaat trouwen met Laurence, de moeder van zijn dochters Jeanne (7) en Lucille (4). “Vroeger bekeek ik een huwelijk meer als een verplicht nummer, gestuurd door ouders en schoonouders. Maar nu... Naast het feit dat Laurence het graag wil, ben ik er ook van overtuigd dat wij als koppel een blijver zijn”, vertelt de acteur aan Dag Allemaal.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!