Photo News
Volledig scherm
© Photo News

LIVE. “Vaccin van Oxford en AstraZeneca biedt minder bescherming tegen Zuid-Afrikaanse variant" - Grote uitbraak bij Brusselse 101-centrale

Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist dat de kappers opnieuw aan de slag mogen op 13 februari. Voor de horeca is het nog koffiedik kijken: volgens minister Frank Vandenbroucke is een opening op 1 maart “ondenkbaar”. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.

88 reacties

 • Roger Rymen

  6 maanden geleden
  Het ASTRA-ZENECA vaccin heeft nog niet anders dan problemen gegeven. Hoe en/of waarom heeft Europa dit vaccin zo snel goedgekeurd? Hadden ze niet beter eens aangeklopt aan de poort van het Kremlin?
 • Peter Vijverman

  6 maanden geleden
  Het nemen van maatregelen neemt zo veel tijd in beslag omdat eerst grondig moet afgetoetst worden dat deze de populariteit van de politici niet schaden en zelfs liefst nog bevorderen. Dus eerst het ego en dan de gezondheid van de burger. Voorbeelden genoeg voor wie wil zien.
 • Kris Leynen

  6 maanden geleden
  Gezondheidszorg inspuiten met vaccin met laagste werkzaamheidsgraad en waar 3 maanden tussen moet zitten, en deze mensen 3 maanden onbeschermd moet werken. Knap werk van onze vaccinatie strategen. De overheid krijgt zelfs in het positieve verhaal dat vaccinatie moet zijn weinig goed geregeld.
 • Lave Cram

  6 maanden geleden
  een goed gevoel, ze hebben zijn zakken gevuld misschien
 • Jacqueline herck

  6 maanden geleden
  Het is al geweten dat AstraZeneca aan een verbeterd vaccin werkt dat in het najaar/einde van het jaar zou uitkomen. Ben benieuwd hoe lang de regering zal talmen bij deze aankoop.
 1. Rode Kruis zamelt recordbedrag van 30 miljoen euro in voor slachtoffers overstromingen

  Rode Kruis zamelt recordbe­drag van 30 miljoen euro in voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Het Rode Kruis heeft al meer dan 30 miljoen aan giften ontvangen na de overstromingen van 14, 15 en 16 juli. Zo’n 1,5 miljoen euro daarvan werd reeds besteed aan de aankoop van typische noodhulpgoederen zoals zaklampen, bedden, maaltijden, hygiënekits, opvangtenten, eerste medische hulp, psychologische ondersteuning enz., meldt Belga. Vlaams topman Vandekerckhove betreurt wel de negatieve toon in de berichtgeving over de hulpverlening: "Er zijn ook veel zaken die goed gebeuren, en die krijgen weinig aandacht. Dat is erg ontmoedigend”, zegt hij tegen VTM Nieuws.
 2. PORTRET. Nafi Thiam (26) vond haar jeugd zorgeloos, maar vanzelfsprekend was dat niet: “Als ik het moeilijk heb, denk ik aan wat mijn mama heeft moeten doormaken”
  PREMIUM

  PORTRET. Nafi Thiam (26) vond haar jeugd zorgeloos, maar vanzelf­spre­kend was dat niet: “Als ik het moeilijk heb, denk ik aan wat mijn mama heeft moeten doormaken”

  Zelf vond Nafi Thiam (26) haar jeugd zorgeloos. Een beetje atletiek omdat haar mama Daniele dat deed. Goeie punten op school. Veel vriendinnen. Rhisnes, een dorpje bij Namen, was een veilige haven. Maar vanzelfsprekend was het niet, in een gezin van vier kinderen met enkel het leerkrachtenloon van moeder. Gelukkig was er een pot confituur om haar aan het lopen te krijgen. Een wàt? “Zo ben ik met atletiek begonnen, ja: voor een potje confituur.”