(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

LIVE. Twee miljoen Vlamingen geprikt - Zes op de tien Belgen voorstander van extra vrijheden voor gevaccineerden

Vandaag gaat een volgende reeks versoepelingen van de coronamaatregelen in. Zo mogen onder meer de horecazaken hun terrassen weer openen, maar plexischermen zijn dan toch verboden. De avondklok wordt dit weekend vervangen door een samenscholingsverbod. Ondertussen blijft het aantal coronabesmettingen, hospitalisaties en overlijdens in ons land verder afnemen. Op intensieve zorg liggen nu minder dan 750 patiënten, het laagste aantal sinds eind maart. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.

39 reacties

 • Johan Janssen

  1 maand geleden
  Moest het niet onder de 500 zijn
 • herman roelandt

  1 maand geleden
  wat een regering, het enige waar ze goed voor zijn is het geld uit onze zakken te halen en hun zakken vullen. Kinderen van 7 a 10 jaar zijn slimmer als onze overtollige en onbekwame ministers en politiekers
 • Rik Cappelle

  1 maand geleden
  De geschoten kemels zijn in de Belgische politieke geschiedenis nog nooit zo groot geweest dan nu door de Vivaldi regering. Het zijn voorhistorische kemels van ongekende omvang.
 • Roger Williams

  1 maand geleden
  Alle het kuddevolk zet zich in beweging morgen. Wacht nog een maand, nog tijd genoeg om lamlendig op terras te gaan hangen.
 • Marcel Vandersteen

  1 maand geleden
  Waar is de regering 'van de nieuw politiek' andermaal mee bezig! Van Quickenborne op kop! Heeft waarschijnlijk wat 'exposer' nodig. Goed dat de verschillende steden en gemeenten niet gaan optreden bij gebruik van plexi-schermen.
 1. Vandaag ingeschreven, overmorgen al geprikt: Alexander (21) zette zich op Johnson & Johnson-lijst

  Vandaag ingeschre­ven, overmorgen al geprikt: Alexander (21) zette zich op Johnson & Johnson-lijst

  Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor het Johnson & Johnson-vaccin. Op de Qvax-reservelijst is een optie toegevoegd waarbij iedereen tussen de 18 en de 40 jaar oud vrijwillig kan aangeven het vaccin te willen. En dat loont blijkbaar. Alexander Delaere (21), student in Gent, zette zich vanmorgen op de lijst en kreeg tien minuten later al een sms waarin stond dat zijn vaccin klaar lag.