Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

LIVE. Taskforce gaat uit van 'worst case scenario': 450.000 J&J-doses tegen eind juni - Komt er een derde prik?

Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, zijn deze week tientallen versoepelingen ingegaan. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week wel nog tien basisregels mee. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.

22 reacties

 • Juliette Francois

  7 maanden geleden
  De risico's van alle vaccins zijn klein en alle vaccins zijn uitgebreid en volgens dezelfde criteria getest alvorens ze goedgekeurd werden. Nul risico bestaat nooit bij vaccins. Maar de kans dat risicopatiënten en ouderen op IC terecht komen bij een besmetting is heel wat groter. (Eén prik is sowieso al veel doeltreffender dan geen, dat is nog steeds zo!) En deze doelgroep gaat nu vaccins weigeren omdat ze uitsluitend Pfizer en zeker al geen Astrazeneca willen?!
 • Jozef Vermeulen

  1 maand geleden
  Anne Onsia, zoek het zelf eens op, de 80+ kregen eerst allemaal Pfizer. Voordat je je afspraak online kiest, krijg je te zien met welk vaccin je wordt ingeënt, dat verandert niet meer wanneer je dagen later inlogt en een vrij slot wil kiezen. Stop eens met leugens te verspreiden.
 • Paul Van Oosterwijck

  1 maand geleden
  Anne Onsia, AZ werd vooral aan de oudere bevolking gegeven. We konden niet kiezen . We konden zelfs geen afspraak verzetten. Sommige bevolkingsgroepen hebben wel degelijk reden tot klagen, vooral de 65 en 70+ers die 12 weken moeten wachten op een 2de prik AZ, en voor wie de zomer zo goed als voorbij zal zijn eer het zover is !
 • VIVIANE KIRSCHEN

  1 maand geleden
  En al eens nagedacht wat voor vaccin de 3e prik zal worden als de 2 vorige prikken AZ waren.
 • Johan Thomas

  1 maand geleden
  Op 7 juni was er voor de 55 + vaccinatiedag. Ik ben absoluut geen VIP en het was die dag voor iedereen Pfizer in onze gemeente. Rond mij heen zag ik "gewone" vriendelijke dorpsgenoten en geen vedetten/ politiekers. Eén ding was wel merkbaar het was zeer goed georganiseerd en alle vrijwilligers/vaste medewerkers waren enthousiast.