Volledig scherm
© ANP

LIVE. Professor Dirk Devroey: “Meer dan 3.100 positieve testen gemeld gisteren. Waar wachten we nog op voor maatregelen?”

Er is een nieuw dagrecord gevestigd op het vlak van coronabesmettingen in ons land. Dinsdag staat er een recordpiek van 2.778 nieuwe besmettingen in de tabellen. Nog nooit waren het er zo veel. Volgens VUB-professor Dirk Devroey werden er gisteren zelfs maar liefst 3.175 positieve testen gemeld. Ook het aantal bedden dat op intensieve zorg wordt ingenomen door coronapatiënten blijft in stijgende lijn. Devroey waarschuwt dat de “reguliere zorg in het gedrag komt”. Lees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.

 1. OVERZICHT. Record van 2.778 nieuwe besmettingen op dinsdag, aantal patiënten op intensieve zorg met helft toegenomen in week tijd

  OVERZICHT. Record van 2.778 nieuwe besmettin­gen op dinsdag, aantal patiënten op intensieve zorg met helft toegenomen in week tijd

  Van 23 tot 29 september zijn er gemiddeld 1.758,6 nieuwe bevestigde coronabesmettingen per dag vastgesteld in ons land. Dat is een stijging met 12 procent in vergelijking met de zeven dagen die aan die periode voorafgingen, zo blijkt uit het online dashboard van Sciensano. Dinsdag staat er een recordpiek van 2.778 nieuwe besmettingen in de tabellen. Nog nooit waren het er zo veel. Het aantal patiënten dat op intensieve zorg ligt, is met de helft toegenomen in een week tijd. Ook het aantal overlijdens gaat weer omhoog, naar gemiddeld acht per dag.
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. Onderzoek toont aan: faillissement legt ook grote druk op gezin en vrienden
  PREMIUM

  Onderzoek toont aan: faillisse­ment legt ook grote druk op gezin en vrienden

  De kost van een faillissement is niet enkel in geld uit te drukken. Uit nieuw onderzoek van de universiteiten van Leuven en Gent blijkt dat moeilijkheden in het bedrijf voor bijna de helft van de ondernemers ook een negatieve impact hebben op de band met familie en vrienden. Ook de zaak van Ronald ging failliet door corona: “Eigenlijk heb ik mijn privéleven al een jaar of zeven ‘on hold’ staan”.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance