Premier Alexander De Croo
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo © VTM NIEUWS

LIVE. Premier De Croo stelt coronabarometer voor: “Corona Safe Ticket is er niet voor de eeuwigheid”

Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Dat instrument moet op basis van parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. In code rood blijven de regels voor de horeca hetzelfde. Enkel het sluitingsuur zal middernacht zijn in plaats van 23 uur. Vanaf 1 maart is een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.

104 reacties

 • ward Dewinter

  4 maanden geleden
  Iedere bijkomende vaccinatie geeft ons bijkomende vrijheid ? Welke vrijheid ? De vrijheid om nog een "prikje" te laten zetten ? De vrijheid om met het pasje anderen te besmetten ? CST niet langer dan absoluut nodig ? Wat bij een volgende besmetting met een ander virus ? Weer een pasje ? De toon is gezet ,het precedent is er nu ! De pasjes maatschappij is een feit en gaat ons nog achtervolgen ! Weg vrijheid !
 • ignace deyaert

  4 maanden geleden
  Ik neem geen booster ! Ik heb mijn 2 spuiten gekregen ik ga niet voor een derde ! En al zeker niet moderna ik negeer mijn uitnodiging
 • Andrea Bähr

  4 maanden geleden
  Beste Jan Jambon, neen wij worden niet uitgenodigd, maar verplicht om de Boosterprik te gaan halen. Anders vervalt onze CST. Wat U niet durft te vragen aan niet gevaccineerden verplicht U wel de gevaccineerden.
 • Vince Geerts

  4 maanden geleden
  Geen cst bij geel? Goe bezig,. Geef de niet gevaccineerde maar vrij spel.
 • Matk Hendriksen

  4 maanden geleden
  Het psychologische probleem met die barometer is, dat de kleur Groen ontbreekt. Dit kan impliceren dat het nooit Normaal zal zijn en wij voor de gek gehouden worden met zogenaamde versoepelingen. Bovendien wordt de kleur door de politiek bepaald. Macht en controle behouden over de bevolking heet dat.