Volledig scherm
© HLN Live

LIVE. ‘Pfizer kan dit jaar minder vaccins leveren’ - Aankomend president Biden vraagt topexpert Fauci voor “Covid-team”

De bewoners en het personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Dat is vandaag bekendgemaakt na de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid, waarop de acht ministers van Volksgezondheid samenzaten om een vaccinatiestrategie te bepalen. Hoewel we in januari uit de startblokken schieten, zal de meerderheid van de bevolking deze zomer nog niet gevaccineerd zijn. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.

13 reacties

 • Andrea Rooman

  3 maanden geleden
  En diegene die reizen hebben geboekt en moeten ingeënt zijn daarvoor,maar nog niet aan de beurt zijn. Gaan ze dat dan ook allemaal terugbetalen. Ben het zo beu 
 • Philip Depraetere

  3 maanden geleden
  Ik vraag me af of de ministers even vlug gaan ingeënt worden als de woonzorgcentrum.
 • gilbert Gijdé

  3 maanden geleden
  de cijfers dalen niet meer,en men spreekt van nieuwe toegevingen.Ik kan die niet meer horen of zien.Van zodra je de radio of tv aanzet,komt diene koorknaap decroo met uitlatingen,die men allang zelf weet.Dat hij Gatz op zijn vingers tikt,dan doe ie nog iets dat nuttig is.Als hij toch eerste minister wil spelen,dan kan hij dit toch verbieden,want het is de vlaming die opnieuw betaald
 • NOEL CLAES

  3 maanden geleden
  En wat met de streefcijfers, worden die nu overbodig  ?
 • Johan Goris

  3 maanden geleden
  De strategie is duidelijk de zwakken beschermen. En dat zal gebeurd zijn tegen de zomer. De groepsimmuniteit zal hierdoor weinig toenemen bij de gezonde bevolking. Maar de mensen zullen de volgende zomer niet zo willen beleven als dit jaar. We zullen massaal op straat komen als er nog te beperkte maatregelen zullen zijn. En dan groeit de groepsimmuniteit ook natuurlijk.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Vicepremier Vincent Van Peteghem: “Perfect mogelijk dat we volgende week niets beslissen. Of zelfs verstrengen”
  7 vragen aan

  Vicepre­mier Vincent Van Peteghem: “Perfect mogelijk dat we volgende week niets beslissen. Of zelfs verstren­gen”

  Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, vuurt opnieuw haar 7 vragen af op een politicus. Vandaag is dat Vincent Van Peteghem (CD&V), vicepremier, minister van Financiën en burgemeester van De Pinte. Van Peteghem kwam rechtstreeks van het overlegcomité in Brussel. “Langs de ene kant willen we een derde golf vermijden, langs de andere kant moeten we opletten dat er ook perspectief wordt gegeven. En dat evenwicht is moeilijk om te vinden.”
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"