Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

LIVE. Opnieuw meer bedden beschikbaar op intensieve zorg - Dinsdag al testevent met 200 deelnemers in Antwerpen

De verschillende regeringen van ons land kwamen vrijdagmiddag samen in het Overlegcomité om de coronamaatregelen te evalueren. Daarbij kwamen onder andere deze besluiten uit de bus: vanaf 8 mei zal een terrasje met vier opnieuw kunnen. De terrassen moeten wel om 22 uur dicht. In juni kunnen er weer evenementen plaatsvinden. Over evenementen in juli en augustus werden nog geen knopen doorgehakt. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.

25 reacties

 • Cris Verwilligen

  1 jaar geleden
  Mr De vuyst, helemaal gelijk. Maar 1 bemerking:de vaccins hebben een voorlopige goedkeuring. Dus enige twijfel mag wel. Voor de rest: het resultaat telt niet waar het vandaan komt. De enige vraag is : werkt het?
 • Joris Lavrysen

  1 jaar geleden
  India: 138 doden per miljoen inwoners België: 2060 doden per miljoen inwoners In België dus 15 keer meer of 1500%. Eerlijk berichtgeving zelf na te kijken op Worldometer. En maar zeggen dat India veel gevallen heeft die zijn wel met meer dan 1,3 miljard hé. Bovendien is het een half ontwikkelingsland en weinig ziekenhuizen. Maar wij Belgen doen het toch veel beter!
 • Walter De Vuyst

  1 jaar geleden
  Me dunkt dat er onder de lezers van dit forum heel wat virologen en experten in spe schuilen . Het is toch simpel alle vaccins zijn vooraf getest en goedgekeurd , dus laat maar komen .
 • luc janssens

  1 jaar geleden
  Kan iemand me uitleggen hoe de vaccins over de gewesten verdeeld worden. Als Vlaanderen een oudere bevolking heeft dan Brussel, is daar dan rekening mee gehouden bij de verdeling ? Volgens mij mag er alleen een proficiat zijn voor de vrijwilligers die een prima service verlenen in de centra zelf.
 • Sabine De Raedt

  1 jaar geleden
  Brussel al met 50+ en oost vlaanderen zijn ze nog niet aan 65 en risico mensen. Wat een verschil? Voorrangregels van regering?
 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  8

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Zo pakt James Cooke zijn stemproblemen aan: “Gert gelooft er niet in”
  Play
  Showbizz
  1

  James Cooke bubbelt erop los én wie gaat er poedel­naakt in de musical 'Vergeet Barbara'?

  Eind dit jaar gaat de feelgood musical ‘Vergeet Barbara’ in première. Op ‘Tien om te Zien’ kon Showbits-reporter Jarne de cast alvast aan het werk zien en hen strikken voor een interview. James kampt wel met stemproblemen, maar gelukkig heeft hij daar al een oplossing voor bedacht. Al zijn Gert, Jonas en Jelle niet meteen overtuigd van de werking ervan. Bekijk het allemaal in deze nieuwe Showbits-video.
 3. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.