Archiefbeeld 5 mei: een Oekraïense soldaat in Hostomel.
Volledig scherm
Archiefbeeld 5 mei: een Oekraïense soldaat in Hostomel. © SOPA Images/LightRocket via Gett

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. “Rusland overweegt tweede aanval op Kiev” - Minstens tien doden bij raketaanval op militaire basis

Rusland overweegt een tweede aanval op de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat stelt de onafhankelijke nieuwssite Meduza op basis van twee bronnen dicht bij het Kremlin én de getuigenis van een lid uit de regering-Poetin. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.

  1. Russische raketten slaan in op shoppingcenter in Krementsjoek waar meer dan 1.000 mensen aanwezig zouden zijn: “Zeker 13 doden en 56 gewonden”
    Play

    Russische raketten slaan in op shopping­cen­ter in Kre­mentsjoek waar meer dan 1.000 mensen aanwezig zouden zijn: “Zeker 13 doden en 56 gewonden”

    Russische raketten zijn ingeslagen op een shoppingcenter in Krementsjoek, in Centraal-Oekraïne. Er zouden meer dan 1.000 mensen aanwezig zijn. Dat heeft president Volodymyr Zelensky gezegd. Ondertussen zijn er al 15 doden geteld en raakten 59 mensen gewond. De lokale autoriteiten vrezen dat het aantal doden nog sterk kan oplopen: er zijn immers nog meer dan 40 mensen vermist. De G7 hebben vanuit de top in Duitsland de aanval veroordeeld en noemen het een “oorlogsmisdaad”. Poetin zal volgens de zeven landen verantwoording moeten afleggen voor deze daad.