Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

LIVE. Nieuwe besmetting met omikronvariant vastgesteld in de VS - CEO Sportpaleis "moedeloos" nu nieuwe annulaties om de hoek loeren

Vandaag komt het Overlegcomité om 9 uur samen. Het overleg komt er na een oproep van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die vooral zijn pijlen richt op maatregelen rond binnenactiviteiten. Intussen maakt de wereld zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.

117 reacties

 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  Mr. Rousseau op welke wetenschappelijke basis kom je tot deze uitspraken. Ben je nu reeds statisticus, dokter, viroloog??
 • Nicole Vleminckx

  2 maanden geleden
  Die voorzitter van Vooruit een partij van rond de 10 % kan nogal blazen. Weet alles beter en wanneer ze hem niet volgen, is zijn antwoord ik wil wel maar de anderen niet. Fake news verspreiden [indien dit dan zou dat] is gemakkelijk!
 • Jens van den Broeck

  2 maanden geleden
  Onmiddelijk ontslag Rousseau en Vandenbroucke. Jullie beweerden dat 70% vaccinatie voldoende is, en kijk nu. Neem jullie verantwoordelijkheid en stap op.
 • Guido van driel

  2 maanden geleden
  Eerst voor uw eigen deur opruimen conner. Het brokken parcour van Vandenbroucke begint pijn te doen aan de ogen. Uw taaltje lijkt meer op die van een puber die zijn goesting niet krijgt.
 • Jean DE BRUYNE

  2 maanden geleden
  Jambon en weyts ontslaan en neem die de wever aub ook mee triestig gezelschap
 1. Crevits roept studenten op om brandend tekort op arbeidsmarkt mee te blussen

  Crevits roept studenten op om brandend tekort op arbeids­markt mee te blussen

  Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V)en de VDAB kijken nu ook in de richting van de 270.000 studenten in het hoger onderwijs om de nijpende tekorten op de arbeidsmarkt in te dijken. Studenten kunnen zo niet alleen bedrijven uit de nood helpen, ze versterken ook hun latere kansen op de arbeidsmarkt. “Zo’n studentenjob zorgt uiteraard ook voor dat extra centje dat in elk studentenleven welkom is”, merkt Crevits op.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.