Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

LIVE. Nieuwe besmetting met omikronvariant vastgesteld in de VS - CEO Sportpaleis "moedeloos" nu nieuwe annulaties om de hoek loeren

Vandaag komt het Overlegcomité om 9 uur samen. Het overleg komt er na een oproep van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die vooral zijn pijlen richt op maatregelen rond binnenactiviteiten. Intussen maakt de wereld zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.

117 reacties

 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  Mr. Rousseau op welke wetenschappelijke basis kom je tot deze uitspraken. Ben je nu reeds statisticus, dokter, viroloog??
 • Nicole Vleminckx

  2 maanden geleden
  Die voorzitter van Vooruit een partij van rond de 10 % kan nogal blazen. Weet alles beter en wanneer ze hem niet volgen, is zijn antwoord ik wil wel maar de anderen niet. Fake news verspreiden [indien dit dan zou dat] is gemakkelijk!
 • Jens van den Broeck

  2 maanden geleden
  Onmiddelijk ontslag Rousseau en Vandenbroucke. Jullie beweerden dat 70% vaccinatie voldoende is, en kijk nu. Neem jullie verantwoordelijkheid en stap op.
 • Guido van driel

  2 maanden geleden
  Eerst voor uw eigen deur opruimen conner. Het brokken parcour van Vandenbroucke begint pijn te doen aan de ogen. Uw taaltje lijkt meer op die van een puber die zijn goesting niet krijgt.
 • Jean DE BRUYNE

  2 maanden geleden
  Jambon en weyts ontslaan en neem die de wever aub ook mee triestig gezelschap
 1. OVERZICHT. Opnieuw meer dan 3.000 coronapatiënten in ziekenhuis
  Play
  16

  OVERZICHT. Opnieuw meer dan 3.000 coronapa­tiën­ten in ziekenhuis

  Hoewel er in het weekend zoals bijna altijd dagelijks gemiddeld wat minder mensen met COVID-19 in het ziekenhuis werden opgenomen, bereikt het totale aantal hospitalisaties als gevolg van het coronavirus opnieuw de kaap van 3.000. Er lagen zondag 3.039 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 361 intensieve zorgen nodig hebben. Dat blijkt maandag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, meegedeeld door het kabinet van minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.