Frank Vandenbroucke
Volledig scherm
Frank Vandenbroucke © HLN LIVE

LIVE. Minister Vandenbroucke: “We kunnen nog versnellen als we extra vaccins Pfizer meerekenen”

De rijscholen gaan opnieuw open. Dat heeft het Overlegcomité beslist. Voor de kappers, de schoonheidsspecialisten en de horecasector is er vooralsnog geen perspectief. Er volgen zeker geen versoepelingen meer tot de volgende samenkomst op 22 januari. Een positief houvast is wel dat de vaccinatiecampagne in ons land rond september klaar zou moeten zijn. “Als alles lukt, komt het rijk van de vrijheid na de zomer weer in zicht”, stelde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.

164 reacties

 • christine van litsenborgh

  6 dagen geleden
  beste het geen Van Rants zegde reis verbod dat is veel te laat dat had men in october moeten doen de mensen die thuis zijn gebleven zijn gebruikt en zijn de pineut wij zitten al lang thuis en worden gestraft voor andere stommeriken die zich niet aan de regels VDB heeft gemakelijk praten die weet niet wat hij aanricht als ze daar maar eens over nadenken
 • Gino Sinnesael

  7 dagen geleden
  Minister Vandenbroucke: “We kunnen nog versnellen als we extra vaccins Pfizer meerekenen”. Klopt! Dankzij de formule '5 + 1 gratis' gaan we een roze toekomst tegemoet!
 • Gratienne D'Hondt

  7 dagen geleden
  Vaccineren dat moeten ze doen of ja miss gaan ze hier wachten toch ze vervallen zijn wie gaat nu weer zijn zakken vullen
 • Dino Van Waeyenberghe

  1 week geleden
  Men doet hier vanuit de overheid dat het een hele krachttoer is om op zo een “korte tijd” iedereen te vaccineren. Weet je wat een krachttoer is? Al bijna een jaar opgesloten te zitten zonder enig vertier. Wij hebben hier allemaal een jaar een enkelband gekregen.
 • ingrid vermeire

  1 week geleden
  Mr. Vandenbroecke (beleefd gebleven, hé) praat niet zoals je het doet tegen je kleinkinderen (als je die hebt). zorg dat die vaccinatie NOG sneller verloopt. lokalen voor de verkiezingen, voor een hele bevolking gaat sneller en je mag (moet) maar één voormiddag kiezen. Mr. Van Ranst : jij hebt een tuin (ne grote) en voelt de behoefte om op reis te gaan niet. andere mensen vinden dat wel fijn!
 1. Armin Laschet verkozen tot nieuwe voorzitter van partij bondskanselier Angela Merkel

  Armin Laschet verkozen tot nieuwe voorzitter van partij bondskanse­lier Angela Merkel

  Armin Laschet wordt de nieuwe leider van de Duitse christendemocraten, de partij van bondskanselier Angela Merkel. De centrumkandidaat, die vandaag nog premier is van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, kreeg zaterdag tijdens een online partijcongres de steun van een meerderheid van de ruim 1.000 partijafgevaardigden. Of de nieuwe CDU-leider tegelijk de kandidaat-kanselier wordt, is echter nog geen uitgemaakte zaak, maar Laschet zit nu alvast in poleposition.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter