Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

LIVE. Meeste patiënten liggen op covidafdeling zonder symptomen - Kans op zware Covid-complicatie bij kinderen daalt met 90 procent dankzij vaccin

Het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen in ons land nadert de kaap van 50.000. Het werkelijke aantal ligt volgens viroloog Steven Van Gucht echter nog een pak hoger. “We spreken over 100.000 à 200.000 besmettingen per dag”, zegt hij bij HLN LIVE. Het onderwijsveld steunt intussen de vraag om de quarantaineregels voor scholen grondig aan te passen. Het is aan de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid morgen om de knoop definitief door te hakken. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.

78 reacties

 • RENE LENAERTS

  1 jaar geleden
  Hoeveel mensen zijn er al meermaals besmet geweest zonder het zelfs te merken? Als het nog eventjes zo doorgaat is iedereen al aan de beurt geweest. Wie heeft er echt belang bij dat er nog tegen de sterren op getest wordt?
 • Christian Vandenbloock

  1 jaar geleden
  100 000 à 200 000 besmettingen per dag . Stop dus maar met vaccineren , binnen 2 weken heeft iedere inwoner een natuurlijke immuniteit . Wat gaan onze "leiders" nu uitvinden om voort te prikken ?
 • Dominique Vandervekens

  1 jaar geleden
  Wanneer legt iemand al die kwakzalvers en alle meeheulers nu eindelijk eens het zwijgen op? Het water staat hen tot aan de lippen maar toch de zeverderij-kraan nog steeds niet dichtdraaien...
 • Josephine Frans

  1 jaar geleden
  Het is wat PvdA zegt buiten
 • Felix Strackx

  1 jaar geleden
  Allez ze hebben hier weer goed opgelet: ze liggen in het ziekenhuis voor een andere aandoening, maar werden positief getest op Covid. Jongens toch, hoe moeilijk kan het zijn?