Volledig scherm
© ANP

LIVE. “Kerstmis met 2, 3 of 4 moet mogelijk zijn”, herhaalt Bouchez - Vandenbroucke: “Eerste vaccins kunnen al rond de jaarwisseling in ons land zijn”

Het aantal overlijdens door het coronavirus in België heeft de trieste mijlpaal van 15.000 overschreden. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano. De andere cijfers gaan wel de goede kant uit: het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft afnemen, al gaat de daling de laatste dagen wel minder snel. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.

6 reacties

 • maarten anthonis

  2 maanden geleden
  Ik dacht dat Bouchez gemuilkorfd was en in het oog gehouden werd, kan die onozelaar nu eindelijk zijn mond eens houden, tegen alle raad in zulke populistische onzin blijven verspreiden zou strafbaar moeten zijn , zo wordt het gezag van de virologen en regering ondermijnt en is het voor de bevolking onbegrijpelijk. De ėėn zegt nee de andere ja.
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Velen gaan shoppen over de grens en zo lopen onze winkels een inkomen wij wonen ook dicht bij de grens maar ik vertik het om daar te gaan shoppen 
 • gunther scheers

  2 maanden geleden
  Tactiek van regering, zogezegd te weinig capaciteit om te testen. Voor de schoolvakantie stoppen met testen mensen zonder symtomen, pas een week na de schoolvakantie terug starten daarmee. Zo kun je ook de cijfers laten zakken.
 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Boucher, eindelijk, ik dacht dat die in slaap was gevallen. Hier is hij terug als stoker van de Vivaldi regering. Wat een mooi hoopje intellectuelen die regering.
 • Pierre Vanden Meersschaut

  2 maanden geleden
  Dat er minder infecties geregistreerd worden kan wel eens te wijten zijn omdat er minder getest wordt. De twee objectiever criteria zijn de ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens. Deze dalen constant doch traag, het hoe of wat dan ook versoepelen is nog bij lange goed idee. Bouchez zou dus beter zijn zijn mond houden, er zijn zo al genoeg mensen die de regels aan hun laars lappen, zeker tijdens de feestdagen.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt