Volledig scherm
© ANP

LIVE. “Kerstmis met 2, 3 of 4 moet mogelijk zijn”, herhaalt Bouchez - Vandenbroucke: “Eerste vaccins kunnen al rond de jaarwisseling in ons land zijn”

Het aantal overlijdens door het coronavirus in België heeft de trieste mijlpaal van 15.000 overschreden. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano. De andere cijfers gaan wel de goede kant uit: het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft afnemen, al gaat de daling de laatste dagen wel minder snel. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.

6 reacties

 • maarten anthonis

  2 maanden geleden
  Ik dacht dat Bouchez gemuilkorfd was en in het oog gehouden werd, kan die onozelaar nu eindelijk zijn mond eens houden, tegen alle raad in zulke populistische onzin blijven verspreiden zou strafbaar moeten zijn , zo wordt het gezag van de virologen en regering ondermijnt en is het voor de bevolking onbegrijpelijk. De ėėn zegt nee de andere ja.
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Velen gaan shoppen over de grens en zo lopen onze winkels een inkomen wij wonen ook dicht bij de grens maar ik vertik het om daar te gaan shoppen 
 • gunther scheers

  2 maanden geleden
  Tactiek van regering, zogezegd te weinig capaciteit om te testen. Voor de schoolvakantie stoppen met testen mensen zonder symtomen, pas een week na de schoolvakantie terug starten daarmee. Zo kun je ook de cijfers laten zakken.
 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Boucher, eindelijk, ik dacht dat die in slaap was gevallen. Hier is hij terug als stoker van de Vivaldi regering. Wat een mooi hoopje intellectuelen die regering.
 • Pierre Vanden Meersschaut

  2 maanden geleden
  Dat er minder infecties geregistreerd worden kan wel eens te wijten zijn omdat er minder getest wordt. De twee objectiever criteria zijn de ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens. Deze dalen constant doch traag, het hoe of wat dan ook versoepelen is nog bij lange goed idee. Bouchez zou dus beter zijn zijn mond houden, er zijn zo al genoeg mensen die de regels aan hun laars lappen, zeker tijdens de feestdagen.
 1. Kremlincriticus Navalny opgepakt bij aankomst op luchthaven, EU-landen willen maatregelen tegen Moskou
  Play

  Kremlincri­ti­cus Navalny opgepakt bij aankomst op luchthaven, EU-landen willen maatrege­len tegen Moskou

  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is zondag bij zijn terugkeer naar Rusland meteen opgepakt op de luchthaven. Journalisten van persbureau AFP stelden zijn arrestatie vast toen hij zich opmaakte voor de paspoortcontrole. Het Russische gevangeniswezen bevestigde nadien het nieuws. De EU-lidstaten Litouwen, Letland en Estland roepen op tot Europese maatregelen tegen Moskou na de arrestatie van de oppositieleider.
 2. Auto met minderjarigen breekt in drie stukken: 16-jarige jongen overleden
  Leefdaal/Sint-Niklaas

  Auto met minderjari­gen breekt in drie stukken: 16-jarige jongen overleden

  In Leefdaal, een deelgemeente van Bertem, is zondagochtend een 16-jarige jongen uit Sint-Niklaas overleden na een zwaar verkeersongeval. Een andere 16-jarige jongen is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en een 17-jarige uit Leefdaal is lichtgewond. Hij zegt zich niets te herinneren van het ongeval, dus ook niet wie de bestuurder was. De jongens, familie van elkaar, die het ongeval overleefd hebben zouden, samen met een vriend die op bezoek was, met de auto van hun vader hebben gereden.
 1. Pences nemen afscheid tijdens laatste officiële trip, en daar heeft vooral de second lady het even moeilijk mee
  Play

  Pences nemen afscheid tijdens laatste officiële trip, en daar heeft vooral de second lady het even moeilijk mee

 2. Dit is het duurste kunstwerk ter wereld: de 'Da Vinci van schulden'
  Play

  Dit is het duurste kunstwerk ter wereld: de 'Da Vinci van schulden'