Volledig scherm
© BELGA

LIVE. "Het wordt psychologisch niet eenvoudig om dit ten volle te accepteren” - Vandenbroucke geeft richtdoel om uit de storm te raken

Winkels gaan onder strenge voorwaarden weer open, singles zullen hun beide contacten tegelijk mogen ontvangen op Kerstmis. Dat wordt qua sociaal contact de enige versoepeling voor de feestperiode. Zwembaden en musea zullen ook weer de deuren mogen openen. De horeca dreigt nog twee maanden te moeten wachten. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.

117 reacties

 • Reichenberg Reichenberg

  2 maanden geleden
  ramen dichtmaken met OSB platen voor kerstfeest zodat er geen inkijk meer is, gsm's verplicht thuis laten, want ik zien ze nog in staat om te kijken waar er clusters van gsm-gebruikers bij mekaar zitten. Oorlogstoestanden, Kriegsweinachten! 
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Na kerstmis en nieuwjaar komt carnaval en pasen dan zitten we al halfweg 2021 dan moet het hele coronajaar maart 2020 tot maart 2021 nog geevalueerd en uitgerekend worden dan zijn we al 2022 en na nog wat volhouden geraken we dan wel aan de verkiezingen van 2024 .
 • Patrick Desmet

  2 maanden geleden
  De klagers hieronder moeten niet afgeven op De Croo, maar op alle idioten die ervoor gezorgd hebben dat de 2e golf een feit was. Ik ben geen fan van Vivaldi, maar zij verdienen respect. We komen van de slechtste plaats in Europa, en laten nu al 18 landen achter ons waaronder Nederland. De cijfers verbeteren snel, behalve in de gemeenten die aan Nederland grenzen. Toeval zeker? Of toch niet?
 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  Mijn schoonmoeder 89 mag op kerstdag bij ons (mezelf en mijn echtgenote) een kerstmaaltijd nuttigen , mijn schoonvader 90 moet lekker alleen thuisblijven. Heeeel, heeel menselijk . Deze mensen hebben op 8 maanden tijd 3 maal (toen het mocht) hun woning verlaten tot bij ons thuis. Onze kinderen en kleinkinderen hebben we  al 8 maanden van op afstand gezien.
 • Karel Rutjens

  2 maanden geleden
  Ze kunnen den boom in met hun gezever. Ben het meer dan beu dat men na 7 maanden nog altijd niet weet waarom onze buurlanden het zoveel beter doen en dit zonder extreme maatregelen.
 1. Geen afkoelingsweek in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen: “Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is”
  243

  Geen afkoelings­week in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen: “Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is”

  Er komt geen afkoelingsweek in het basisonderwijs in de week voor de krokusvakantie. Dat is beslist op onderwijsoverleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de vakbonden en de virologen. De extra maatregelen die vorige week werden ingevoerd, blijven behouden. Leerlingen in het lager onderwijs krijgen ook vaste plaatsen in de klas en in de refter.
 1. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht

 2. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen