ANP
Volledig scherm
© ANP

LIVE. Europese regulator keurt twee coronabehandelingen goed - Nieuw dagrecord in Nederland: experten adviseren korte lockdown van 2 weken

Wie gevaccineerd is met het J&J-vaccin krijgt een tweede prik. Dat heeft de IMC Volksgezondheid beslist. Daarnaast is er een politiek akkoord om op termijn iedereen een herhalingsprik aan te bieden. Wanneer en hoe dat exact zal gebeuren, wordt eind deze maand beslist na advies van experts. Minister van Welzijn Wouter Beke gaf wel reeds uitleg aan onze redactie waarom er een derde prik komt en hoe dit ongeveer in zijn werk zal gaan. Lees al het nieuws over het coronavirus in deze liveblog.

22 reacties

 • ANDRE FIERENS

  6 maanden geleden
  Jean-pierre Thierens 23 uur geleden De drijvende kracht achter de verspreiding van het virus zijn de scholen . De jongeren hebben meestal geen of minieme klachten maar verspreiden het wel . Niemand heeft zo’n groot netwerk als kleuters
 • Hugo hofmans

  7 maanden geleden
  Ja, waar zitten onze wetenschappers ? Twee jaar is toch wel voldoende tijd om u te bewijzen als wetenschapper in dergelijke crisis. Waar is jullie eigenwaarde ? Altijd maar hetzelfde vertellen en altijd maar in herhaling vallen, dat kunnen papegaaien ook denk ik. Kom nu toch eens met constructieve dingen voor de dag, dingen die écht gaan helpen, échte zogenaamde "game changers". We wachten al zo lang en kennen ondertussen alle verhaaltjes al.
 • Friedel Pas

  7 maanden geleden
  De Vlaamse regering kraaide te vroeg victorie tegen het advies van de expers in die stelden dat de vaccinatiegraad door de nieuwe varianten eerder tegen de 90% moest liggen voor groepsimuniteit en dat er minder virus in omgang moest zijn eer men maatregelen losten om te zorgen dat het weg bleef. Maar dat klinkt politiek minder goed en valt geen stemmen mee te winnen. Nu creëert men kweekvijver voor varianten waar het vaccin niets meer tegen doet, en gaan we terug naar af.
 • Tony Pauwels

  7 maanden geleden
  Doorgedreven lockdowns en drastische reisverboden hadden begin 2020 het virus nog kunnen tegenhouden. Nu zit de vierde grote mutatie over de hele wereld verspreid. Nu moet je daar niet meer mee afkomen. Het is te laat en er moet met de pandemie leren geleefd worden. En best ook nog wat geduld aan de dag leggen want dit "grapje" kan gerust een decennium duren. Maar hopelijk heb ik het mis...
 • Wendy Vandereyken

  7 maanden geleden
  De vaccinaties gingen onze vrijheid teruggeven. Niet dus. Het enige verschil is dat gevaccineerden de horeca binnen mogen. Tenminste zolang ze nog mogen openblijven.
 1. Trump speecht over schietpartij in Texas: “Het bestaan van kwaad is een van de beste redenen om burgers te bewapenen”
  UPDATE

  Trump speecht over schietpar­tij in Texas: “Het bestaan van kwaad is een van de beste redenen om burgers te bewapenen”

  De Amerikaanse oud-president Donald Trump blijft er ondanks het bloedbad op een basisschool in Texas bij dat burgers wapens moeten kunnen dragen om zichzelf te verdedigen. Dat heeft hij gezegd in een speech tijdens het jaarlijkse wapenlobbycongres van de National Rifle Association (NRA). Eerder publiceerden media, waaronder ‘The Washington Post’, al passages uit zijn toespraak waaruit dat naar voren kwam.