Capitoolpolitie beschermt het Amerikaanse parlementsgebouw met getrokken wapens.
Volledig scherm
Capitoolpolitie beschermt het Amerikaanse parlementsgebouw met getrokken wapens. © AP

LIVE. Dodental loopt op tot vijf: agent bezwijkt aan verwondingen - Trump erkent verkiezingsnederlaag in videoboodschap

De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter een video gepubliceerd, waarin hij voor het eerst toegeeft de verkiezingen te hebben verloren van zijn Democratische tegenstander Joe Biden. Ook veroordeelt hij het geweld in Washington, waar zijn aanhangers woensdag het Capitool bestormden. De Democratische leiders Nancy Pelosi en Chuck Schumer roepen intussen vicepresident Pence en de Republikeinen dringend op om Trump af te zetten middels het 25e amendement, maar Pence zou daar geen heil in zien. Intussen is een vijfde dodelijk slachtoffer gevallen: een agent die bij de bestorming gewond raakte en een dag later in het ziekenhuis bezweek. Volg alles hier live.

3 reacties

 • ivan de ridder

  2 weken geleden
  Ron Leclerc, men moet ook nog de doden resulterend uit het niet respecteren van de corona-maatregelen op dit evenement bijtellen. Trump zelf stond natuurlijk op veilige afstand van zijn 'geliefde toeschouwers'.
 • Ron Leclerc

  2 weken geleden
  Nu worden hem de vijf doden aangedreven maar hij heeft veel meer doden op zijn geweten door zijn falend coronabelaid.
 • Frans Beylemans

  2 weken geleden
  Eerst zit hij zijn aanhangers op te hitsen om het capitool plat te leggen om zo de winst aan biden te geven. En nu ligt hij schijnheilig te doen en bekritiseerd hij zijn aanhangers. Die 5 doden hun bloed plakken aan Trump zijn handen. Ze moeten hem goed straffen anders komt die gek met alles weg. Een andere president had al heel lang van zijn functie ontzegt. Waarom laten ze die gek gewoon doen dat snap ik echt niet.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld