Capitoolpolitie beschermt het Amerikaanse parlementsgebouw met getrokken wapens.
Volledig scherm
Capitoolpolitie beschermt het Amerikaanse parlementsgebouw met getrokken wapens. © AP

LIVE. Dodental loopt op tot vijf: agent bezwijkt aan verwondingen - Trump erkent verkiezingsnederlaag in videoboodschap

De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter een video gepubliceerd, waarin hij voor het eerst toegeeft de verkiezingen te hebben verloren van zijn Democratische tegenstander Joe Biden. Ook veroordeelt hij het geweld in Washington, waar zijn aanhangers woensdag het Capitool bestormden. De Democratische leiders Nancy Pelosi en Chuck Schumer roepen intussen vicepresident Pence en de Republikeinen dringend op om Trump af te zetten middels het 25e amendement, maar Pence zou daar geen heil in zien. Intussen is een vijfde dodelijk slachtoffer gevallen: een agent die bij de bestorming gewond raakte en een dag later in het ziekenhuis bezweek. Volg alles hier live.

3 reacties

 • ivan de ridder

  4 maanden geleden
  Ron Leclerc, men moet ook nog de doden resulterend uit het niet respecteren van de corona-maatregelen op dit evenement bijtellen. Trump zelf stond natuurlijk op veilige afstand van zijn 'geliefde toeschouwers'.
 • Ron Leclerc

  4 maanden geleden
  Nu worden hem de vijf doden aangedreven maar hij heeft veel meer doden op zijn geweten door zijn falend coronabelaid.
 • Frans Beylemans

  4 maanden geleden
  Eerst zit hij zijn aanhangers op te hitsen om het capitool plat te leggen om zo de winst aan biden te geven. En nu ligt hij schijnheilig te doen en bekritiseerd hij zijn aanhangers. Die 5 doden hun bloed plakken aan Trump zijn handen. Ze moeten hem goed straffen anders komt die gek met alles weg. Een andere president had al heel lang van zijn functie ontzegt. Waarom laten ze die gek gewoon doen dat snap ik echt niet.
 1. Gebannen van TikTok zoals dochter van Staf Coppens, wat nu? “Computersysteem beslist”
  13

  Gebannen van TikTok zoals dochter van Staf Coppens, wat nu? “Computer­sys­teem beslist”

  TikTok heeft het account van Nora Coppens, de 11-jarige dochter van Staf Coppens (40) en Monique van der Velden (47), geblokkeerd. Geloof vooral niet dat een medewerker van de video-app persoonlijk de delete-knop heeft ingedrukt. “Het algoritmesysteem bij TikTok staat zeer streng ingesteld”, legt sociale media-expert en vlogger Hannes Coudenys uit. Zijn er stappen die het meisje kan ondernemen om haar virtuele plekje op het platform terug te krijgen? En wat te doen wanneer Facebook of Instagram de sociale netwerkbanden doorknippen?
 1. LGBTQ+-gemeenschap in shock: “Iraanse man (20) onthoofd door broer omdat hij homo is”
  2

  LG­BTQ+-gemeen­schap in shock: “Iraanse man (20) onthoofd door broer omdat hij homo is”

  De internationale LGBTQ+-gemeenschap is in de ban van de gruwelijke dood van een 20-jarige Iraanse man, die naar verluidt door zijn halfbroer en twee neven is vermoord en onthoofd nadat zij zijn seksuele geaardheid hadden ontdekt. Dat schrijven diverse Iraanse media op basis van gesprekken met vrienden en familieleden. De moeder van het slachtoffer is in shock opgenomen in het ziekenhuis, bevestigt een invloedrijke LGBTI-organisatie in een persbericht. In Iran riskeren homo’s nog altijd marteling en de doodstraf.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op