Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

LIVE. Derde overlijden na inenting met AstraZeneca in ons land - “Huisartsen overrompeld door reizigers die testcode willen”

Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, zijn afgelopen week tientallen versoepelingen ingegaan. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week wel nog tien basisregels mee. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.

12 reacties

 • Sandra Verheyden

  3 maanden geleden
  Ook ik ben risico patiënt en AZ toegewezen gekregen. Ook mijn arts vind het risico met mijn aandoening te groot maar het is eten wat de pot schaft. Ik zou dan eind augustus men tweede prik krijgen. Mijn zoon van 26 zal zijn tweede prik van Pfizer een maand VOOR mij krijgen. Ik heb dan wijselijk mijn uitnodiging laten voorbij gaan, als we dan toch zo laat volledig gevaccineerd worden zal het ook niet zo hard nodig zijn als ze ons proberen wijs te maken.
 • Leopold Vanhoof

  3 maanden geleden
  Mijn vrouw is 72 en risicopatiënt, ze zal op 09 Juli haar tweede vaccin krijgen van AZ. Mijn dochters van 50 en 47 zullen beiden voor haar hun twee vaccins hebben gekregen. Mijn zus die even oud is als mijn vrouw maar geen risicopatiënt zal ook op 9 Juli haar tweede vaccin AZ krijgen. Waar zit de logica?
 • James Bootsgezel

  3 maanden geleden
  Het lijkt wel of alle risico patiënten Astra krijgen ? Logica is toch ver zoek hier in België Zenne ….
 • Sofie Hugeliet

  3 maanden geleden
  Ik ben ook risicopatiënt en door de vele gezondheidsproblemen werd Astra Zeneca mij ten sterkste afgeraden, wegens risico was het beter om Pfizer of Moderna te krijgen. En wat kreeg ik, juist AZ, heb beleefd geweigerd, mijn man zelfde leeftijdscategorie, geen risicopatiënt krijgt Pfizer, begrijpen wie begrijpen kan. Ik ken heel veel risicopatiënten, niemand zowel jonger of ouder heeft AZ gekregen wegens te hoog risico en ik, wel ik moet deze dan wel met gekende risico voor mij.
 • Ilse Verlinden

  3 maanden geleden
  Het UZA opent in Edegem en in Geel vanaf 21 juni een testcentrum voor vakantiegangers. Er zijn nog massa’s vrije momenten beschikbaar….