Photo News
Volledig scherm
© Photo News

LIVE. “De scholen op 20 december sluiten is belachelijk” - “We worden het land dat het langst zal lijden onder vierde golf”

Het Overlegcomité heeft gekozen om de komende weken maatregelen te nemen in het onderwijs en de vrije tijd. Voor de winkels en de horeca blijven de huidige regels gelden. Intussen maakt de wereld zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Bijna heel Europa kleurt bovendien rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.

  1. Vandaag wordt Dean (4) begraven: klasgenootjes zullen sterretjes strooien in de kerk

    Vandaag wordt Dean (4) begraven: klasgenoot­jes zullen sterretjes strooien in de kerk

    Kleuters zullen vandaag in de Sint-Laurentiuskerk in het Oost-Vlaamse Verrebroek sterretjes strooien, ter nagedachtenis van hun klasgenootje en vriend Dean Verberckmoes (4). De jongen werd dood teruggevonden in Zeeland, nadat twee vrienden van zijn moeder hadden beloofd op hem te passen. De mama van het slachtoffer zal tijdens de plechtigheid een brief laten voorlezen. “Om dat zelf te doen, is ze te zwaar aangeslagen.”