Premier Alexander De Croo bij de start van de persconferentie na het Overlegcomité.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo bij de start van de persconferentie na het Overlegcomité. © Photo News

LIVE. De Croo: “Buitenplan kan vanaf 8 mei in werking treden” - Met vier aan tafel en terrassen om 22 uur dicht - Groen licht voor zomerkampen

De verschillende regeringen van ons land zitten sinds 15 uur samen in het Overlegcomité om de coronamaatregelen te evalueren. Om 18.15 uur worden de beslissingen meegedeeld op een persconferentie, maar een en ander sijpelde al naar buiten. Vanaf 8 mei zal een terrasje met vier opnieuw kunnen. De terrassen moeten om 22 uur dicht, zo vernam onze redactie. In juni kunnen er weer evenementen plaatsvinden. Consensus over evenementen in juli en augustus is er nog niet. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.

127 reacties

 • Jan Martens

  1 jaar geleden
  Laatste 3 dagen 13000 besmettingen erbij, dat zegt wel genoeg zeker, veel sterkte aan verzorgend personeel.
 • Zara Vanderborg

  1 jaar geleden
  Beste Nils Mestdagh, jammer dat ik als verpleegkundige niet mag kiezen welke patiënt ik verzorg of niet. Anders ben jij er als je in het ziekenhuis terechtkomt geen van Vriendelijke groet verder
 • Paul Boeie

  1 jaar geleden
  Amai dat wordt een dilemma als het goed weer is , op een terras tussen al de rest of in m'n bubbelbad met een glaasje in den hof ... k denk dat ik t weet : )
 • Emma Van Berckelaer

  1 jaar geleden
  Iedereen die niet luistert papier tekenen dat ze niet geholpen hoeven te worden
 • Kris Goos

  1 jaar geleden
  Vaccineren, vaccineren, vaccineren. Liefst zo snel mogelijk en zo veel mogelijk!
 1. OPROEP. Heeft u een relatie, maar zit u toch op Tinder?

  OPROEP. Heeft u een relatie, maar zit u toch op Tinder?

  Datingapps zitten in de lift. En niet alleen bij singles. Volgens onderzoek van de UGent en Imec telde Vlaanderen begin 2021 ongeveer 10 procent actieve gebruikers. Dat wil zeggen Vlamingen die minstens één keer per maand op zo'n datingapp zitten, het merendeel trouwens op Tinder, tegenover 6 procent het jaar ervoor. Onderzoekster Elisabeth Timmermans (KU Leuven) vertelt in Knack daarbij dat 1 op de 5 mensen op Tinder een partner heeft. Om bijvoorbeeld te experimenteren of ze goed in de markt liggen, omdat ze een open relatie hebben of omdat ze misschien op zoek zijn naar losse seksuele contacten. Onze reporter is op zoek naar mensen die daar in volledige anonimiteit over willen getuigen. Zit u dus op Tinder, maar heeft u een relatie? We horen graag uw verhaal.