Photo News
Volledig scherm
© Photo News

LIVE. Dan toch geen Overlegcomité op 14 januari - Minister Vandenbroucke vindt dat parlement zich dringend moet buigen over verplichte vaccinatie

Wanneer ziekenhuizen de komende weken overspoeld worden door omikronpatiënten en in een zogenaamde ‘noodfase’ (fase 3) terechtkomen, zal Covid-zorg niet meer boven andere zorg worden gesteld. Coronapatiënten krijgen in die fase dus geen voorrang meer. Dat staat in het ziekenhuisnoodplan dat de FOD Volksgezondheid dinsdag uitstuurt. Op dit moment zitten de ziekenhuizen in fase 1B en houden de meeste nog zo'n 50 procent van hun IC-capaciteit vrij voor coronapatiënten. Lees in dit liveblog alle ontwikkelingen over het coronavirus.

91 reacties

 • Yoran Parton

  4 maanden geleden
  Minister ik vind dit absurd scholen moeten voorzichtig doen want vooral op de schoolbussen is het chaos.mss afstandsonderwijs,prive bussen? Denk hier maar is over na Want de cijfers zijn niet normaal meer vroeger zijn we in lockdown gegaan met 15000 waar is het verstand gebleven ? Mvg yoran
 • Jos Van tilborgh

  4 maanden geleden
  Moest men iedere gevaccineerde 200€ belastingvermindering geven, ze stonden aan te schuiven..
 • Leopold Vanhoof

  4 maanden geleden
  Nog enkele maanden talmen voor aleer een beslissing genomen wordt.
 • Jan Vannuffelen

  4 maanden geleden
  Gertie Daerden, niet bang zijn. Mij zullen ze niet inspuiten met dit experimenteel spul, en er zijn er nog.
 • Gertie Daerden

  4 maanden geleden
  Het is wel nuttig dat er nog een controlegroep overblijft van ongevaccineerden, hoe gaat men anders de eventuele lange termijn nevenwerkingen nog kunnen vergelijken. Of zou dat net de bedoeling zijn om dit niet te kunnen vergelijken.
 1. Miah (11) deed alsof ze dood was om schietpartij in Texas te overleven: “Ze smeerde zich in met bloed van vriendinnetje”
  Play

  Miah (11) deed alsof ze dood was om schietpar­tij in Texas te overleven: “Ze smeerde zich in met bloed van vriendinne­tje”

  Drie dagen na de schietpartij in een basisschool in de Amerikaanse stad Uvalde duiken er steeds meer getuigenissen op van overlevenden. De 11-jarige Miah Cerrillo is een van de kinderen die wist te ontsnappen aan het bloedbad. Ze deed dat door het bloed van haar vriendin over zich uit te smeren en zich zo dood te wanen. “Ze is in overlevingsmodus gegaan”, zo vertelt de tante van Miah aan NBC News.
 2. Nieuwe regel die consument beter moet beschermen tegen valse kortingen gaat vandaag in

  Nieuwe regel die consument beter moet beschermen tegen valse kortingen gaat vandaag in

  Vanaf vandaag moet een nieuwe regelgeving consumenten beter beschermen tegen onder meer misleidende kortingen en valse reviews. Het gaat meer bepaald om de omzetting van een Europese richtlijn. De grootste en belangrijkste aanpassing moet de consument, zowel on- als offline, beter beschermen tijdens de koopjesperiode. Controles van de economische inspectie tonen aan dat winkels voor de solden hun prijzen nog steeds kortstondig en kunstmatig optrekken om vervolgens bijzonder grote “kortingen” aan te kondigen.